Mladi vaterpolisti Crikvenice drugi na turniru Dobri dupin na Lošinju

Vaterpolist Crikvenice Ivan Šurbek se okitio titulom najboljeg strijelca turnira

MALI LOŠINJ Mladi vaterpolisti Crikvenice osvojili su drugo mjesto na 18. međunarodnom turniru Dobri dupin u Malom Lošinju. Turnir je organiziran za igrače 2008. godišta i mlađe. U grupi su Crikveničani dva puta pobijedili sarajevski Invictum (28:6 i 17:2). Budućnost iz Podgorice, koju je ždrijeb smjestio u grupu s Crikvenicom, nije stigla. U polufinalu su Crikveničani pobijedili splitski POŠK 1937 nakon dramatične završnice i peteraca. Splićani su dostigli minus od šest golova i pogotkom u zadnjoj sekundi izborili peterce. MVP utakmice bio je Andrija Miklić koji je obranio dva peterca i još zabio svoj peterac.
U finalu istog dana Crikveničani gube 5:11 od slovačkog Pirana Sport Club iz Topolčanyja. Nakon vodstva 4:3 polovicom treće četvrtine Crikveničani zbog prigovora ostaju bez Žana Roka Domijana i Dominika Strenje. Slovaci u tom trenutku lome utakmicu i odlaze na nedostižnu prednost. 

Vaterpolist Crikvenice Ivan Šurbek se okitio titulom najboljeg strijelca turnira s 32 gola. Uz spomenute Šurbeka, Domijana i Miklića odlični su bili i Lucas Pavlić i Dominik Strenja, a krupnim koracima napreduju Adriano Čugalj i Ivano Dijanić. Uz spomenute ekipe, na turniru su nastupili Vukovar, Marsonia, Pula, Jadran Neum, Lošinj, Borac Banja Luka i Graz. Ukupno 11 ekipa.