Mladim poljoprivrednicima od 20 do 50 tisuća eura

Radionicu o mogućnostima prijave na natječaje održap je LAG Lika u suradnj s Gradom Senjom i Ustanovom za razvoj Grada Senja

SENJ Informativna radionicu o mogućnostima prijave na natječaje za tip operacije 6.1.1. Potpora mladim poljoprivrednicima i 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava održala je Lokalna akcijska grupa Lika u suradnji s Gradom Senjom i Ustanovom za razvoj Grada Senja u Pučkom otvorenom učilištu M.C. Nehajeva.

Voditeljica LAG-a Lika Ivana Starčević informirala je zainteresirane stanovnike Senja o tome tko su prihvatljivi korisnici, uvjeti prihvatljivosti, iznos potpore, prihvatljive aktivnosti i ostale uvjete za natječaje koji su prema indikativnom planu Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju planirani za jesen ove godine.
– Ovo su dvije mjere iz programa ruralnog razvoja koje su korisnicima zapravo najzanimljivije i u listopadu bi trebao izaći novi nacionalni natječaj pa nam je namjera upoznati zainteresirane s nacrtima natječaja, kako će to izgledati kada se natječaji raspišu. Zanimljivo je istaknuti da je mjera 6.1.1. za mlade poljoprivrednike namijenjena mladim osobama do 40 godina starosti koji nisu nositelji poljoprivrednog gospodarstva duže od 24 mjeseca. Oni kroz ova sredstva mogu dobiti potporu za kupnju mehanizacije, kupnju strojeva, kupnju opreme, nabavu životinja, podizanje nasada, gradnju građevinskih objekata i slično, a kroz to mogu dobiti potporu od 20 tisuća eura, ukoliko imaju neki posao uz poljoprivredu, ili 50 tisuća eura, ukoliko im je to glavna djelatnost, rekla je Starčević dodajući kako su u svom uredu dostupni zainteresiranima za mjeru.

Broj telefona je 053/658-468, a mail: lag-lika@lag-lika.hr

error: Content is protected !!