[FOTO/VIDEO] Na današnji dan, prije 30 godina, Ajkule su krenule u boj za Hrvatsku

Gotovo da nema ratišta na kojem se riječki specijalci nisu borili za slobodu. Banovina, Osijek, Dubrovnik, Velebit, Lika, Zapadna Slavonija… Na tom putu zauvijek su ostala osmorica specijalaca

KUKULJANOVO Specijalna jedinica policije Rijeka i Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata Ajkula obilježavaju 30. godišnjica osnutka riječke Specijalne jedinice policije Ajkula. Na današnji dan prije 30 godina, 8. travnja 1991., u garaži policijske uprave postrojilo se stotinu domoljuba i krenulo na obuku na Breze iznad Novog Vinodolskog. Postrojavanje i odlazak na Breze uzima se kao dan osnutka postrojbe koja je dala velik doprinosu u oslobođenju Hrvatske u Domovinskom ratu.

Gotovo da nema ratišta na kojem se riječki specijalci nisu borili za slobodu domovine. Banovina, Osijek, Dubrovnik, Velebit, Lika, Zapadna Slavonija… Na tom putu zauvijek su ostali Zvonko Pavelić, Bruno Bolanča, Dalibor Dadić, Sergio Štimac, Marino Jakominić, Ivica Antončić, Atos Načinović i Velimir Bažok. Kroz postrojbu je tijekom rata prošlo 600 specijalaca.
Program obilježavanja 30. godišnjice započeo je jutros u bazi specijalne policije na Kukuljanovu, gdje su položeni vijenci i zapaljenje svijeće za poginule i umrle pripadnike Ajkula. Palim specijalcima poklonile su se obitelji, kolege specijalci, predstavnici braniteljskih udruga, čelni ljudi PU primorsko-goranske, predstavnici Grada Bakra. Potom se isto učinilo na spomeniku ispred zgrade PU primorsko – goranske i Spomen zidu u policijskoj upravi, a palih pripadnika prisjetilo se i kod spomenika na Mostu hrvatskih branitelja na Delti.

Slavne ‘Ajkule’ Obilježile 30 Godina Osnutka

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!