Na HRT-u startala serija Doba uskoka

Prva epizoda prikazana je večeras u 21,05 sati, a serija ide sljedeća tri ponedjeljka

SENJ Na Prvom programu HRT-a večeras je prikazana prva od četiri epizode igrano-dokumentarne serije Doba uskoka autora Božidara Domagoja Burića. Serija se bavi dosad slabo proučenim te filmski i medijski potpuno neobrađenim dijelom hrvatske povijesti – senjskim uskocima. Doba uskoka raskošan je povijesni spektakl, s vrhunskom kostimografijom, scenografijom i vizualnim efektima te zanimljivo ispričanom pričom o ovim jadranskim nevaljalcima.

U seriji nastupaju poznati hrvatski glumci: Amar Bukvić, Dušan Bućan, Dragan Despot, Krešimir Mikić, Robert Ugrina, Nenad Cvetko, Andrea Slama, Mladen Vasary, Marko Cindrić, Tvrtko Jurić, Nikola Baće i mnogi drugi. U cameo ulozi pojavljuje se i legendarni HRT-ov prognostičar Zoran Vakula. Narator je Ivan Kojundžić.
Osim četverodijelne serije HRT je proizveo i dugometražni igrano-dokumentarni film koji se u svibnju 2021. emitirao u kinima diljem Hrvatske te je, unatoč pandemiji, ostvario izvrsnu posjećenost. Film i seriju u potpunosti je producirao HRT.

Kadrovi Doba uskoka snimani su u Senju, na Grobniku, Krku, u Ribniku, Trakošćanu, okolici Trilja, na Braču…
Mnogi će u seriji prepoznati Senjane koji su statirali u povijesnom spektaklu s uskocima i Senjom u glavnoj ulozi.

error: Content is protected !!