Na području Crikvenice 36 prebrzih vozača

U 24-satnoj akciji nadzora brzine koja se odvijala širom Hrvatske prometna policija je angažirala pojačane snage. Crikvenička policija nadzirala je, među ostalim, dionicu iznad Jadranova koja se ocjenjuje rizičnom

Crikvenica – Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske jučer je provedena 24-satna akcija nadzora brzine kretanja vozila. Akcija je provedena istovremeno na području cijele Hrvatske, sukladno planu aktivnosti organizacije TISPOL – mreže prometnih policija država Europske unije, ne samo s ciljem represivnog već i preventivnog djelovanja na sve vozače.

Na području PU primorsko-goranske akcija je provedena na 27 lokacija, a u provedbi akcije bio je uključen maksimalan broj djelatnika prometne policije koji su koristili sve raspoložive uređaje za nadzor brzine kretanja vozila. Tijekom trajanja akcije evidentirano je 200 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila. Na području Policijske postaje Crikvenice evidentirano je 36 prekršaja.

Proveli smo dio akcije s policijom na zapadnom ulazu u Jadranovu. Inače, potez od zapadnog do istočnog ulaza u Jadranovo u PP Crikvenica ocjenjuju najproblematičnijim na Jadranskoj magistrali te je stoga pod čestim nadzorom. Naime, na tom potezu dogodilo se nekoliko nesreća s tragičnim završetkom.

Jednog od vozača koji je zaustavljen zbog prekoračenja brzine od 60 na sat, ali je zahvaljujući čistom prometnom “dosjeu” prošao samo s opomenom, pitali smo gdje se po njegovu zapažanju najčešće prekoračuje brzina. Vozač smatra da se prebrzo vozi na ravnom potezu između Šmrike i raskršća uoči Jadranova, gdje se vozila odvajaju za Križišće.

error: Content is protected !!