Na županijske izbore izlazi 32 kandidata s područja Senja

Žene i muškarci ravnomjerno su raspoređeni. Od devet lista, Senjani su zastupljeni na šest lista, nema ih na listama Bandića, Živog zida i SDSS-a. Iz samog Senja 25 kandidata

Senj – Na izborima za županijsku skupštinu Ličko-senjske županije koji će se održati 10. ožujka je 32 kandidata s područja Grada Senja. Žene i muškarci ravnomjerno su raspoređeni, po 16 kandidata. Iz samog Senja je 25 kandidata. Krivi Put i Sveti Juraj daju po dvojicu kandidata, a po jednog Krasno, Podbilo i Bunica.

Na izbore izlazi devet lista. Najviše kandidata s područja Grada Senja ima nezavisna lista koju predvodi Ante Dabo te Lista HSLS – HNS. Svaka lista na izbore ide s osmero stanovnika Senja. Po petero kandidata s područja Senja imaju tri liste. Koalicija HDZ – HSU – HSP AS – HSS – HBS, lista SDP-a te nezavisna lista koju predvodi Darko Milinović. HSP ima jednog kandidata. Tri liste, Bandićeva Stranka rada i solidarnosti, SDSS i Živi zid, nemaju niti jednog kandidata s područja Grada Senja.

Na nezavisnoj listi Ante Dabe su Senjani Berislav Gržanić, Iva Biondić, Ana Novačić, Ivan Biondić, Marin Štokić i Sandra Krmpotić te Maja Tomaić iz Krasna i Zoran Šolić iz Podbila.

Koalicija HDZ – HSU – HSP AS – HSS – HBS dala je povjerenje  Željku Biondiću i Franciski Butković iz Senja, Marku Prpiću i Josipu Šojatu iz Krivog Puta te Sanjinu Rukavini iz Svetog Jurja.

Lista HSLS – HNS odabrala je iz Senja Krunoslava Tomljanovića, Dubravku Pavelić Krmpotić, Josipu Šojat, Mariju Prpić Tomljanović, Katiju Loreto Prpić, Ivana Špalj te Martinu Vurušić Katalinić iz Svetog Jurja i Maju Tomljanović iz Bunice.

HSP  ima tek jednog kandidata iz Senja, Krešimira Špalja.

Na nezavisnoj listi Darka Milinovića petero je Senjana: Sandra Šarić Samaržija, Laura Turkalj, Milan Devčić, Predrag Dešić i Tea Mlinarić.

SDP u Senju ima također petero kandidata. Na listi su Tomislav Zrinski, Ružica Biljaka, Dean Orlić, Miroslav Ahmetović i Darinka Štokić.

Koja mjesta drže najbolje plasirani Senjani na listama? Zrinski je prvi na listi SDP-a. Tomljanović je drugi na listi HSLS – HNS. Kod Dabe je najbolje rangiran Gržanić, na četvrtom mjestu. Špalj je šesti na listi HSP-a, kao i Šarić Samaržija kod Milinovića. Biondić je sedmi na listi koalicije  HDZ – HSU – HSP AS – HSS – HBS.

error: Content is protected !!