Nagli rast oboljelih u Vinodolu: 34 pozitivnih

U izolaciju je stavljen razred OŠ Juraj Klović u Triblju

BRIBIR Na temelju dostavljenih službenih podataka od strane Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije, na području Vinodolske općine zaključno s jučerašnjim danom, ukupno su 34 aktivna slučaja zaraze virusom COVID-19 u posljednjih 14 dana, što je veliko i naglo povećanje broja oboljelih u odnosu na protekli tjedan. Jučerašnji podaci govore o 11 novih slučajeva, jučerašnji o još pet.
Prema obavijesti koju smo danas primili od strane ravnateljice OŠ Juraj Klović u Triblju u izolaciju je stavljen i jedan cijeli razred škole, rekao nam je načelnik stožera Civilne zaštite Vinodolske općine Danijel Grbić.

“Kako je drastičan porast oboljelih zabilježen u cijeloj državi, a samo u našoj županiji danas imamo evidentirano 212 novozaraženih osoba, apeliramo na sve stanovnike Vinodolske općine da se strogo pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera i preporuka, da poštuju izrečene mjere samoizolacije, sve u cilju smanjenja širenja zaraze i očuvanja zdravlja.
Skrećemo pozornost da je i dalje na snazi zabrana održavanja javnih i privatnih događanja bilo koje vrste u svim javnim zatvorenim prostorima u vlasništvu Vinodolske općine (domovi kulture, prostorije udruga civilnog društva i sl.), kao i to da je na snazi preporuka za organiziranje sprovoda u prisustvu samo članova uže obitelji (bez izražavanja sućuti i objave mjesta i vremena sprovoda u osmrtnicama). Upućujemo zamolbu stanovništvu o suzdržavanju od organiziranja obiteljskih okupljanja bilo koje vrste”, upozoravaju u Vinodolskoj općini.

Civilna zaštita uz pratnju policijskih službenika pojačano će kontrolirati pridržavanje mjera na području Vinodolske općine.

error: Content is protected !!