Nakon Splita i Dubrovnika, Crikvenica ima najveći paušalni porez za iznajmljivače

Split i Dubrovnik su daleko iznad konkurencije, s porezom od 199 eura

CRIKVENICA Nakon Splita i Dubrovnika, Crikvenica ima najveći paušalni porez za iznajmljivače, donosi Tportal u svom tekstu “Split drastično podigao porez iznajmljivačima, provjerili smo koliko se oporezuju apartmani u hrvatskim turističkim mekama”( https://www.tportal.hr/biznis/clanak/split-drasticno-podigao-porez-iznajmljivacima-provjerili-smo-koliko-se-oporezuju-apartmani-u-hrvatskim-turistickim-mekama-20230118 )

“Među top 10 iznajmljivačkih destinacija gornje porezno opterećenje (199 eura po krevetu) zasad su uveli samo Dubrovnik i Split, i to isključivo za apartmane u staroj gradskoj jezgri. Na trećem mjestu po poreznom opterećenju nalazi se Crikvenica s paušalom od 46 eura po krevetu. U ostalim iznajmljivačkim mekama (Zadar, Medulin, Makarska, Pula, Poreč i Rab) za apartmane u najatraktivnijim turističkim zonama naplaćuje se samo 40 eura paušalnog poreza po krevetu”, piše Tportal.

Split i Dubrovnik su daleko iznad konkurencije. Razlika u porezu između Crikvenice i pratitelja tek je šest eura, no ostaje činjenica da se Crikvenica nalazi na trećem mjestu.