Nezapamćen interes učenika za crikveničku srednju školu

Lani je interes za upis u SŠ Dr. Antuna Barca bio povećan, a ove godine škola je još zanimljivija. Lani se u školu upisalo 79 učenika, ove godine čak 92. Prazna su ostala tek četiri upisna mjesta

Crikvenica – Lani je interes za upis u Srednju školu Dr. Antuna Barca u Crikvenici bio povećan, a ove godine crikvenička srednja škola još je zanimljivija učenicima. Lani se u školu upisalo 79 učenika, ove godine čak 92. Prazna su ostala tek četiri upisna mjesta.

Ravnatelj Arsen Badurina ističe da se ne pamti kad su upisi bili dobri kao ove godine. Očito je puno djece odlučilo ostati u srednjoj školi u Crikvenici.

“Trebalo bi istražiti što je kumovalo da djeca ostanu u Crikvenici. Sigurno i naš angažman. Radimo na kampanji, obilazimo osnovne škole, izdaje o i dijelimo brošure, često s kuharima nastupamo na manifestacijama u gradu i populariziramo zanimanje. S Gradom Crikvenicom imamo projekt jačanja poduzetništva kod mladih”, kaže ravnatelj Badurina.

Kod odluke o ostanku u Crikvenici sigurno se vodilo računa o kvaliteti škole. Rezultati na natjecanjima potvrđuju visoku razinu. Bar iz tri predmeta crikvenički srednjoškolci su među prva tri mjesta na županijskim natjecanjima.

Svi četverogodišnji smjerovi su popunjeni “do vrha”. Hotelsko-turistički tehničar, gimnazija i ekonomski smjer. Donedavno je vladao slab interes za ekonomski smjer. Ove godine je ekonomski smjer ugodno iznenađenje. Popunjena su sva 24 mjesta. Po dva mjesta ostala su među kuharima i konobarima, gdje se upisao po šestero djece. Očit je porast interesa iza smjer vodoinstalater. Lani su upisana petorica učenika. Ove godine se prijavilo čak 12, no bilo je mjesta samo za osmero učenika. U školi su dvije trećine učenika iz Crikvenice i okolice, a trećina iz Novog Vinodolskog. Tu i tamo netko dođe iz Kraljevice, Rijeke ili unutrašnjosti Hrvatske.

Ravnatelj Badurina ističe da se opet kontaktiralo Jadran oko stipendiranja učenika, a Grad Crikvenica stipendira deficitarne programe.

Škola se modernizira. Za ovu školsku godinu dvije učionice opremljene su interaktivnim pločama u sklopu kurikularne reforme, uz pomoć sredstava Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Lani je opremljena informatička učionica. Ove godine u suradnji s Gradom i OŠ Vladimira Nazora ide se u projekt robotike.

error: Content is protected !!