Nikola Čupić: Želja nam je na sljedećoj Zimskoj ligi imati 32 ekipe djece

Razmatra se solucija da svaka kategorija dobije svoj vikend. Jedan vikend igrala bi se seniorska liga, drugi vikend veteranska pa bi sljedeće vikende nastupili dječji uzrasti

SENJ Iza Senjana i njihovih sportskih prijatelja je 22. izdanje Zimske malonogometne lige Senja. Podijeljeni su pehari i medalje, proglašeni najbolji, nastupile su 32 ekipe, odigrale su se 103 utakmice.

„Ja sam stvarno zadovoljan. Djeca su nas posebno razveselila, pokazalo se dobrim što smo uveli još jednu kategoriju. Djeca su podigla turnir, ambijent i pokazala nam da moramo inzistirati na što više djece. Jako pogođenom se pokazala ekshibicijska utakmica“, analizira voditelj Zimske senjske lige Nikola Čupić.

Još se dojmovi moraju složiti, no već se razmišlja o sljedećoj godini.

„Prve impresije su da do godine nešto moramo napraviti sa seniorskim ekipama. Sama velika nagrada za pobjednike nije dovoljna da privuče veći broj ekipa. Lani smo imali 11, a ove godine sedam seniorskih ekipa, a počeli smo ranije s animacijom i organizacijom. Razmišljamo i o dobnim granicama za veterane. Fali nam veteranskih ekipa iz okolice, Raba, Crikvenice, Rijeke… Rekao bih da su nam u svakoj konkurenciji falile tri ekipe da Zimska liga dobije najvišu ocjenu“, smatra Čupić i objašnjava kako bi rado vidio 32 ekipe u mlađim uzrastima.

Definitivno će se Zimsku ligu sljedeće godine pokušati  učiniti međunarodnim turnirom. Razne su solucije u igri. Dosta ekipa se pohvalno izjasnilo o Zimskoj ligi, ali i predložilo da se liga igra brže, da ne moraju putovati u nekoliko navrata iz udaljenijih mjesta, razmatra se solucija da svaka kategorija dobije svoj vikend. Jedan vikend igrala bi se seniorska liga, drugi vikend veteranska pa bi sljedeće vikende nastupili dječji uzrasti.

Čupić planira za sljedeću godinu ponuditi i vikend paket koji uključuje smještaj za ekipe, roditelje i navijače. Tako bi senjska malonogometna liga bila još primamljivija haklerima. Atmosfera i ispunjene tribine na finalnom danu zaista je najbolja senjska pozivnica.

 

error: Content is protected !!