NK Vinodolu 124 tisuće gradskih eura, SDP smatra da je cifra previsoka

Devet ruku vladajuće koalicije HDZ – HSS je podržalo izdvajanje za klub dok je SDP bio protiv prijedloga

NOVI VINODOLSKI Odluka o dodjeli sredstava Nogometnom klubu Vinodol podijelila je novljansko gradsko vijeće. Obzirom da je predloženo da se iz gradskog proračuna NK Vinodolu dodijeli 124 tisuće eura, što je iznos viši od limita do kojeg o dodjeli sredstava iz gradskog proračuna može odlučivati gradonačelnik, o dodjeli sredstava Vinodolu morali su odlučivati vijećnici.

Vijećnik Mihael Jovanović (SDP) nikako se ne može složiti da se toliki novac daje za klub. Volim Vinodol, ali meni je cifra velika, rekao je Jovanović i pitao koliko je eura dobio sljedeći klub nakon Vinodola. I stigao je odgovor da su na drugoj poziciji rukometašice koje su dobile 26 tisuće eura.

Gradonačelnik Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković je objasnio da i drugi klubovi troše, da nema razlike, a da je jedina razlika između Vinodola i drugih klubova, što Vinodol imam kompletan pogon. Nije se nikome otkinulo, svi su dobili koliko su tražili, čak i više, odgovorio je Cvitković.

Vijećnik Marinko Buljat (HDZ) se pitao kako klub može imati toliko kategorija djece bez novca. Kod nas je članarina 15 eura, a u nekim klubovima našeg ranga 40 eura, rekao je Buljat dodavši da se nije htjelo podizati članarinu za male nogometaše. Predsjednik gradskog vijeća Neven Pavelić stao je nabrajati uspjehe mladih ekipa.
Jovanović je rekao da ne želi da se krivo shvati da je protiv omladinskog pogona te zatražio da mu se dostavi koliko se izdvaja za seniorski, a koliko za omladinski pogon.

Prišlo se glasovanju. Devet ruku vladajuće koalicije HDZ-HSS je podržalo prijedlog da se najmasovnijem klubu u gradu dodijeli 124 tisuće eura dok su tri ruke SDP-a bile protiv prijedloga.