Nogometna poslastica: ogled Kraljevice i Vinodola na obnovljenom travnjaku Oštra

Crikvenica čeka Cres, Nehaj Kostrenjane, Naprijed u Bujama, a Borac u Rovinju

Još jedna subota, još nogometnih uzbuđenja na igralištima Primorja i Istre. Poslastica kola 3. NL Zapad je lokalni derbi između Kraljevice i Vinodola. Domaćini sedmi, gosti drugi. Kraljevica osokoljena remijem na Krku čeka Novljane koji su prije tjedan dana izgubili na Bahalinu od čvrstog Uljanika. Jesenas je Vinodol pobijedio 2:0, ali Kraljevica nije razočarala. Na jesen se teško igralo na lošem terenu na Oštru. Danas je prvenstvena premijera obnovljenog travnjaka. Kraljevica ne zna za poraz četiri kola. Vinodol u gostima igra toplo-hladno. Tri gostujuće pobjede i tri poraza, uz jedan remi. Tek pet golova na strani. Kraljevica je među lošijim domaćinima lige. Dvije pobjede, tri remija i poraz. Bit će i nekoliko “bivših” na suprotnim stranama. Mazzarolli je u prvom dijelu prvenstva igrao za Kraljevicu. Stoper domaćina Petrinović je godinama nosio dres Vinodola. Na Bahalinu su igrali Tarle i Mendrila. No, to je sve statistika. Protiv “svojih” će istrčati Šmričanin Tomić. Iz Šmrike je i Buršić kojeg muče ozljede.

Crikvenica na krilima dvije proljetne pobjede traži i treću protiv Cresa na svom terenu. Crikveničani (13 bodova) su prepustili posljednje mjesto Medulinu (9), a danas bi u slučaju pobjede mogli preskočiti i Pazinku (14) i sasvim se približiti Bujama (17) i Cresu (17). Jesenas na Cresu golijada, 4:3 za domaćine. Možda će momčadi trenera Tomića pomoći Naprijed koji gostuje u Bujama. Domaćini na proljeće imaju dva poraza (u Crikvenici i Cresu), a Hreljani traže novi zalet nakon gripe i poraza na Lonji protiv Nehaja.
Nehaj je u komotnoj situaciji. S dvje proljetne pobjede, na osmom mjestu, čekaju Pomorac koji je bod ispod njih. I igra prilično “šareno”, niže pobjede, remije i poraze.

Borac u 4. ligi NS Rijeka igra kod drugoplasiranog Rovinja. Bakrani li gube ili pobjeđuju u posljednje vrijeme, a Rovinj traži sam vrh ljestvice. Bod bi bio dobar ulov.

Sve utakmice igraju se u 15,30 sati.