Novljanski Crveni križ: hvala volonterima

Tjedan Crvenog križa koji je upravo završio posvetio se volonterima. U GDCK imaju aktivnih 20 volontera, što zadovoljava potrebe

NOVI VINODOLSKI Gradsko društvo Crvenog križa Novi Vinodolski brojnim aktivnostima obilježilo je Tjedan Crvenog križa (8-15- svibnja) usprkos pandemiji COVID-19. U tjednu Crvenog križa podijeljeni su paketi socijalno najugroženijim sugrađanima i domaćinstvima na području Grada Novog Vinodolskog i Vinodolske općine. Namirnice su kupljene donacijama firmi i pojedinaca. U GDCK Novi Vinodolski, koje pokriva i Vinodolsku općinu, volonterke i volonteri podijelili su 380 kilograma hrane i obišli 38 obitelji.

Ravnateljica Crvenog križa Vesna Đujić i predsjednica Tonica Radić zadovoljne su odazivom volontera u Tjednu Crvenog križa koji je i posvećen volonterstvu. Sa 70 volontera potpisan je volonterski ugovor. Aktivno je 20 volontera, što zadovoljava potrebe GDCK Novi Vinodolski.
“Oni su tu kada je najteže, kada je pomoć potrebna socijalno ugroženima, starim i nemoćnima. Svojim aktivnostima iskazali su dobrotu, ljubav i humanost prema čovjeku u potrebi. Ovo je vrijeme kada se pomažući ljudima u nevolji, susrećemo sa novim načinom volontiranja, u kojem moramo čuvati sebe da bi sačuvali druge. U tu svrhu Hrvatski crveni križ osigurao nam je dovoljne količine zaštitne opreme. Zahvaljujemo se lancu trgovina Studenac d.o.o., Obrtničkoj komori PGŽ , Udruženju obrtnika Grda Novi Vinodolski, Vinodolskoj općini, ravnatelju ŽLU Novi Vinodolski Velimiru Antiću i ostalim donatorima koji su željeli ostati anonimni na paketima. Zahvaljujemo i našim kolegama i volonterima iz Društva Crvenog križa PGŽ koji su pakirali pakete i distribuirali ih po našoj županiji. Moramo istaknuti i predsjednika Udruženja obrtnika Grada Novog Vinodolskog, Svemira Rakara koji nam je pomogao kod prihvata paketa i podjele na terenu. U ovim kriznim vremenima najvažnija je solidarnost, što smo i dokazali brigom o onima koji su najranjiviji”, objašnjava ravnateljica GDCK Novi Vinodolski Vesna Đujić.

 

 

 

 

GDCK Novi Vinodolski nastavit će, u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb, pružati pomoć socijalno ugroženim obiteljima na području Grada Novog Vinodolskog i Vinodolske općine.

GDCK Novi Vinodolski poziva sve koji mogu pomoći donacijama. Broj računa je HR1823400091117044339.

error: Content is protected !!