Novljanski SDP: Nitko nije izvijestio javnost da je blokiran račun Grada

Dugotrajni sudski spor rezultirao je blokadom gradskog računa teškom 22 milijuna kuna, upozoravaju Đujić i Jovanović

NOVI VINODOLSKI Na konferenciji za novinare u sjedištu SDP-a u Rijeci javnosti su se obratili članovi SDP-a Novog Vinodolskog, predsjednik Kluba vijećnika SDP – PGS u gradskom vijeću Saša Đujić i potpredsjednik gradskog vijeća Mihael Jovanović.

“Želimo upozoriti javnost na neugodno saznanje da se Grad Novi Vinodolski nalazi u blokadi, odnosno da je račun Grada Novog Vinodolskog blokiran 9. lipnja iznosom od 22 milijuna kuna. Ostali smo neugodno iznenađeni činjenicom da gotovo deset dana nitko od gradskih vlasti o tom podatku nije izvijestio javnost, kao ni da s tim nisu upoznati ni gradski vijećnici. Navodno se radi o dugotrajnom sudskom sporu koji je rezultirao financijskom blokadom Grada. Očito je da HDZ i njegovi dužnosnici koji Gradom Novim Vinodolskim upravljaju nisu sposobni nositi se s ovim problemom.

Neodgovorno upravljanje i nesposobnost gradonačelnika, njegovog zamjenika, predsjednika gradskog vijeća, pročelnika za financije i ostalih u timu ima za posljedicu ugrozu funkcioniranja Grada i njegovih proračunskih korisnika, poput vrtića, vatrogastva, komunalnih poduzeća, socijalnih programa, pomoći u kući, stipendija, NK Vinodola i ostalog. Ukratko, ljudi koji upravljaju Novim Vinodolskim svojom nedoraslošću i nesposobnošću doveli su Grad pred bankrot. Ako znamo da je realni proračun oko 29 milijuna kuna, a zbog korona krize možemo očekivati i značajno manji proračun na prihodovnoj strani, onda ova blokada u visini gotovo cjelogodišnjeg proračuna predstavlja ozbiljnu ugrozu daljnje opstojnosti Grada Novog Vinodolskog.

Tražimo od predsjednika Gradskog vijeća da sazove izvanrednu sjednicu vijeća na temu stanja financija Grada i blokade. Također tražimo da se o svemu javno očituje gradonačelnik Novog Velimir Piškulić, a budući da Novim Vinodolskim već 15 godina upravlja HDZ, tražimo da se o svemu očituje i predsjednik HDZ-a Novog Vinodolskog Oleg Butković”, zaključuju Đujić i Jovanović.

error: Content is protected !!