Obilježen Europski dan trgovanja ljudima

PP Crikvenica i GDCK Crikvenica na info punktu upozoravali građane na trgovanje ljudima

CRIKVENICA U povodu obilježavanja Europskog dana suzbijanja trgovanja ljudima, policijski službenici za prevenciju policijske postaja Crikvenice organizirali su info punkt u Duga Mallu u Crikvenici na kojem su građanima davali savjete i dijelili edukativne materijale o trgovanju ljudima. Policijskim službenicima pridružila i ravnateljica crikveničkog Crvenog križa Irena Gašparović.

Građanima su uručeni letci: Zaštitimo djecu koja prose – ona trebaju našu pomoć, Easy Job brošura, Neki ljudi u podrumima drže bicikle, STOP human trafficking i mala brošura Trgovanje ljudima.
Trgovanje ljudima i u današnje vrijeme je jedan od najvećih ilegalnih poslova, odmah iza trgovine oružjem i drogom. Stoga je prevencija trgovanja ljudima jedna od ključnih zadaća EU.

S ciljem senzibiliziranja javnosti za ovu problematiku i prevenciju trgovanja ljudima uspostavljena je i besplatna SOS telefonska linija – 0800 7799, putem koje je moguće zatražiti pomoć i dobiti potrebne informacije ili prijaviti slučajeve za koje se sumnja da se radi o trgovanju ljudima.