Obnova fasade Doma zdravlja Crikvenice čeka jesenski natječaj

Investicija je vrijedna 8,7 milijuna kuna

CRIKVENICA Na aktualnom satu sjednice županijske skupštine Primorsko-goranske crikvenički vijećnik Ivica Manestar (PGS) postavio je pitanje što je s najavljenom obnovom fasade doma zdravlja u Crikvenici.

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo Primorsko-goranske županije Đulija Malatestinić je odgovorila da je krajem 2019. godine pripremljena projektna dokumentacija za obnovu kako bi se spremno dočekao proljetni natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova. Pandemija je odgodila raspisivanje natječaja za jesen. Spremni smo za energetsku obnovu doma zdravlja Crikvenice, u što treba uložiti 8,7 milijuna kuna.

Ivica Manestar (PGS)

Ukoliko projekt prođe na natječaju, Primorsko-goranska županija participirala bi s 42 posto, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja s 38 posto, a preostalih 20 posto pokrilo bi Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova.

Županijski vijećnik Manestar je pohvalio instaliranje lifta u crikveničkom domu zdravlja na samom kraju lanjske godine. Pročelnica Malatestinić je podsjetila da je u lift investirano 370 tisuća kuna. Obzirom da se većina ambulanti nalazi na prvom katu, jasno je da je olakšan pristup ordinacijama osobama smanjene pokretljivosti.

error: Content is protected !!