Obrtnicima povoljnije školarine na Veleučilištu u Rijeci

Udruženje obrtnika grada Crikvenice i Vinodolske općine sklopilo je sa Veleučilištem u Rijeci sporazum o poslovnoj suradnji

CRIKVENICA Udruženje obrtnika grada Crikvenice i Vinodolske općine sklopilo je sa Veleučilištem u Rijeci sporazum o poslovnoj suradnji. Time je omogućena povoljnija školarina te posebni uvjeti plaćanja za članove Udruženja i članove njihovih užih obitelji. Tako, primjerice, popust kod pojedinačnog upisa i jednokretne uplate iznosi 10 posto. Dok popust na školarine za upis od 11 i više studenata koji su članovi Udruženja, za jednokratne uplate, iznosi 15 posto. Sporazum otvara i druge popuste.

Školarine za stručne studije koji se izvode u Rijeci iznose 6.320 kuna za akademsku godinu, a za stručne studije u Poreču i Pazinu 7.000 kuna za akademsku godinu.

“Kako se i obrtnici trebaju dalje obrazovati, ovim korakom želimo i našim članovima olakšati pristup Veleučilištu i upoznati ih s mogućnostima koje isto pruža. Vjerujemo da bi studijski programi kao preddiplomski stručni studij Vinarstvo, Mediteranska poljoprivreda, Održivi agroturizam, Cestovni i Željeznički promet, Sigurnost na radu, Telematika, Informatika, Poduzetništvo, zatim specijalistički diplomski stručni studij Promet, Sigurnost na radu, Vinarstvo, Informacijske tehnologije u poslovnim sustavima, Poduzetništvo i svi programi cjeloživotnog obrazovanja uvelike doprinijeli kvaliteti rada i boljem pozicioniranju na tržištu svakog obrtnika. Obrazovanje nikada nije na odmet, stoga smo uvjereni da će mnogi imati koristi od sporazuma.”, ističe predsjednik Udruženja Kristijan Koščić.