Odjenite se u povijesne kostime, budite model i vratite se u Vitezovićevo doba

Prijavite se na snimanje koje će trajati sat-dva na nekoliko lokacija u Senju

SENJ Ako ste se ikad pitali kako bi bilo iskusiti dašak života u Primorju prije tri i više stoljeća, uskoro ćete imati priliku. U Senju, gradu burne prošlosti i još silovitije bure ovog proljeća priprema se jedinstvena kulturno-povijesna, ali i turistička priča.

Naime, na inicijativu Grada Senja ovogodišnji Dan grada (23. travnja) proteći će u znaku jednog od najpoznatijih Senjana, Pavla Rittera Vitezovića (1652.-1713.). Čuveni književnik, povjesničar i leksikograf rođen je prije točno 370 godina, a duh njegova vremena suvremeni Senjani odlučili su ovjekovječiti povijesnim foto-portretima u fine art tehnici. Povodom proslave Dana grada radovi će biti izloženi u sklopu izložbe “Povijesni selfie: Vitezovićev fine art”.

Autorica projekta je povjesničarka i foto-umjetnica Tihana Kušter koja će krajem veljače ili početkom ožujka boraviti u Senju snimajući portrete. Sve zainteresirane da se uključe u ovu jedinstvenu priču kao foto-modeli odjeveni u povijesne kostime Vitezovićeva vremena organizatori pozivaju da se jave na mail tihana.kuster@gmail.com (navesti ime i prezime, godinu rođenja, kontakt e-mail ili broj telefona te okvirni konfekcijski broj, radi pripreme odgovarajućeg kostima). Jedini uvjet je da 25.-27. veljače ili 4.-6. ožujka (ovisno o vremenskoj prognozi) budete slobodni izdvojiti sat-dva vremena za snimanje na nekoliko lokacija u središtu Senja.

Nakon izložbe povodom Dana grada, izrađeni portreti bit će trajno izloženi na reprezentativnim senjskim lokacijama. Više o tehnici fine arta možete saznati na www.tihanakusterportrayal.com, gdje također možete ispuniti i prijavnicu za snimanje.

error: Content is protected !!