Prvašići Crikvenice, Novog i Vinodola sudjelovali u programu Prvi koraci u prometu

Djeca su teoretska znanja potvrđivala na improviziranom prometnom poligonu u OŠ Vladimira Nazora

CRIKVENICA U nastavku provedbe programa Prvi koraci u prometu policijski službenici Policijske postaje Crikvenica su u suradnji s djelatnicima Doma mladih Rijeka organizirali preventivnu akciju u cilju zaštite djece kao najugroženije skupine sudionika u prometu.

Akcijom održanoj u OŠ Vladimira Nazora obuhvaćeni su učenici prvih razreda osnovnih škola na području Crikvenice, Novog Vinodolskog te Vinodolske općine, a sadržaji programa usmjereni su na povećanje sigurnosti djece u prometu, usvajanje znanja i vještina pravilnog ponašanja u prometu, kao i njihovom sigurnom kretanju od kuće do škole.
Program Prvi koraci u prometu provodi se u trajanju od dva školska sata. Teorijski dio predavanjima u učionicama, a praktični dio na školskom igralištu odnosno u sportskim dvoranama u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama. Predavanja i praktični dio učenicima su održali i savjetovali ih policijski službenik Zoran Škoro te djelatnik Doma mladih Josip Šarlija koji su postavili i mali prometni poligon opremljen semaforima, horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, kao i pješačkim prijelazima. Tako su djeca imala priliku usvojiti osnovna znanja i vještine kretanja u prometu.

Inače, preventivni program Prvi koraci u prometu provodi se od 1998. godine u suradnji policijskih službenika prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske s djelatnicima Doma mladih, te Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama s nadležnim službama Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

FOTO OŠ Vladimira Nazora