Odron u Vinodolu: Mislili smo da se srušio avion

Dim je sukljao kao iz vulkana, kažu očevici. Lovac Marijan Bolješić iz Kostelja sjetio se kako je baš zimus stajao na toj stijeni, s koje puca predivan pogled

GRIŽANE Velika stijena odlomila se s litica iznad Grižana, uz zaglušujući prasak, a potom i dim. Marijan Bolješić iz Kostelja objašnjava da se oko 16 sati odlomila stijena na rubu lokacije znane kao Kotač. Između Klamaruše i Zabrala.
“Kao da se avion srušio. Samo se vidio veliki dim. Po mojoj gruboj procjeni stijena koja se srušila je imala 15 kubika, a kad se zna nešto srušiti, možda se radi o pola kubika. Imam godina, ali ne pamtim da se ovako velik komad stijene odlomio. Lovac sam i odem često u šumu. Baš zimus sam dva-tri puta stajao na toj stijeni, s koje puca predivan pogled. Ne mogu vjerovati. Samo sam pomislio kako sam imao sreće, priča Marijan Bolješić iz Kostelja.

Snažan prasak je čula i Zlatica Balas u Grižanama.
“Čula sam i vidjela dim. Dim je sukljao kao iz vulkana, cijelu stranu je zadimilo, a tresnulo je kao da se avion srušio, kao eksplozija. Još se poslije odronjavalo, čulo se kako kamenje drobi u toj brzini. Bilo mi je jasno što se događa jer sam imala priliku vidjeti kako se rušila stijena na lokalitetu Baba. U Kostelju su ljudi više čuli nego u Grižanama koje su nekako ispod pa je zvuk prešao Grižane.
Stijena se srušila negdje kod vodospreme, između Belgrada i Baretića, po procjenama stanovnika Vinodola nekih petstotinjak metara od prvih kuća.