Okrugli stol u Senju “Prvi svjetski rat – zaboravljena baština”

Posebno su bila zanimljiva predavanja o senjskom kraju i ljudima iz kraja u Prvom svjetskom ratu

SENJ Okrugli stol “Prvi svjetski rat – zaboravljena baština” održan je u senjskoj knjižnici Organizirala ga je Gradska knjižnica Senj u suradnji sa Srednjom školom Pavla Rittera Vitezovića Senj.

Predavanja su izložili dr. sc. Ljiljana Dobrovšak (Zaboravljena baština Prvoga svjetskoga rata), dr. sc. Filip Hameršak (Hrvatska vojna groblja Prvoga svjetskoga rata), dr. sc. Željko Holjevac (Lika i Senj 1914.-1918.), Nikola Tominac (Ličani i Primorci u Prvom svjetskom ratu) te Boris Blažina (Memoari Georga Von Trappa), a program je moderirao Karlo Rukavina. Predavanjima je prisustvovao i prof. povijesti u Srednjoj školi Pavla Rittera Vitezovića s gimnazijalcima četvrtog razreda.

– Poznavati događaje i činjenice o Prvom svjetskom ratu je stvar opće kulture, a danas smo kroz korisna predavanja naših gostiju nadogradili i oplemenili naša znanja i spoznaje o toj temi. Uz sve zanimljive teme, posebno su nas iz Senja zainteresirala predavanja koja govore o našem kraju i našim ljudima u tom razdoblju, istaknula je ravnateljica Gradske knjižnice Senj Ana Prpić Rogić te zahvalila gostima predavačima na zanimljivim prezentacijama, Karlu Rukavini na organizaciji i koordinaciji događaja, senjskoj srednjoj školi i prof. Silviju Šojatu na suradnji.