Posljednja sjednica: općinska priznanja Balasu, Barcu, Martinčiću i Burrill

Nagrada za životno djelo, godišnje nagrade i zahvalnica će se dodijeliti na svečanoj sjednici 15. travnja

BRIBIR Na posljednjoj radnoj sjednici aktualnog mandata vijećnici Vinodolske općine odlučivali su o općinskim priznanjima za 2021. godinu. Nagradu za životno djelo Vinodolske općina za 2021. godinu dobit će Ivan Balas, priznati građevinar, dugogodišnji dobrovoljni darivatelj krvi, humanitarac, koji je svojim radom dao izniman doprinos u promicanju ugleda i interesa cijele Vinodolske općine.

Općina će dodijeliti dvije godišnje nagrade. Jedan dobitnik je Neven Barac, skladatelj, tekstopisac i kantautor. Nagradu je zaslužio za izniman doprinos u promicanju i očuvanju čakavskog govora te promociju Vinodolske općine. Drugi dobitnik je Vladimir Martinčić, aktivist koji je dao doprinos očuvanju objekata karakterističnih za Vinodol (perila, studenci, gromače…).

Zahvalnica – Plaketa Vinodolska općina u 2021. godini dodjelit će se Tabithi Burrill, direktorici tvrtke Glas studio d.o.o. sa sjedištem u Bribiru, za izniman doprinos gospodarskom i društvenom životu Općine.

Priznanja će se dodijeliti na svečanoj sjednici, na sam Dan općine 15. travnja ili negdje oko tog datuma. Zbog epidemije se neće moći organizirati svečana sjednica sa većim brojem uzvanika, tako da će se na sjednicu pozvati samo vijećnici i dobitnici priznanja.

Nezavisni Darko Jerčinović je postavio jedino pitanje na aktualnom satu. Što je s otkupom zemljišta ispred kaštela u Driveniku, od stare škole do samog ulaza u kaštel? Pročelnik Miljenko Šimić je odgovorio da je predviđeno da Općina zemljište otkupi tijekom 2021. godine i da će se kupnja realizirati kad se stvore uvjeti u proračunu.

Vijećnici su podržali odluku da se boćarska igrališta u Bribiru, Driveniku i Grižanama (Blaškovićima) daju na upravljanje. Igrališta se daju na neodređeno vrijeme, bez naknade.

Posljednja sjednica uključila je i fotografiranje vijećnika koji su jednoglasno digli ruke za sva današnje točke.

Vinodol je sigurna oaza

Sigurnosno stanje u Vinodolskoj općini u 2020. godini na zavidnom je nivou, ocijenio je pomoćnik načelnika Policijske postaje Crikvenica Ivan Žgela u izvješću o sigurnosnom stanju. Lani je na području Vinodolske općine evidentirano 39 kaznenih djela. Prednjače krađe i teške krađe (17 slučajeva). Zabilježeno je šest prijetnji i jedno ubojstvo u pokušaju. I situacija u prometu može dobiti visoku ocjenu. U godinu dana dogodile su se 22 prometne nesreće (preklani 26). U tim nesrećama po četvero sudionika je lakše i teže ozlijeđeno. Evidentirano je 17 prekršaja protiv reda i mira. Najviše prekršaja odnosi se na držanje životinja bez nadzora. Pomoćnik Žgela je objasnio da se prijave uglavnom odnose na šetnje pasa bez adekvatnog nadzora oko Tribaljskog jezera.

Izvješće pomoćnika Žgele na vijeću

error: Content is protected !!