Paušal za iznajmljivače treba ostati 300 kuna

Klub HNS – PGS i nezavisna vijećnica Sonja Polonijo upozoravaju da je prekasno za poskupljenje jer su iznajmljivači već formirali cijene…

CRIKVENICA Klub HNS – PGS i nezavisna vijećnica Sonja Polonijo predlažu zadržavanje visine paušalnog poreza za djelatnosti iznajmljivanja i smještaja u turizmu za Grad Crikvenicu na 300 kuna.

„HDZ-ova koalicija HDZ – HSLS – HSS – MB 365 – HSP AS i nezavisni vijećnik Tomislav Miočić predlažu povećanje paušalnog poreza za djelatnosti iznajmljivanja i smještaja u turizmu za Grad Crikvenicu na 345 kuna. S obzirom da su privatni iznajmljivači već formirali cijene smatramo da je potrebno zadržati cijenu paušalnog poreza istu kao i 2018., te da se o eventualnom povećanju može razmišljati za 2020. Naime i cijeli niz drugih jedinica lokalne samouprave zadržalo je porez isti kao i 2018. te će provesti analizu i odlučiti kako u 2020. Svakako smatramo da je odluku za 2020. potrebno donijeti do konca lipnja kako bi iznajmljivači znali formirati cijene svojih smještajnih kapaciteta“, stoji u priopćenju nezavisne Sonje Polonijo, Emina Čajlaković i  Žarka Stilina (HNS) te Branka Klekovića (PGS).