Pavlomir na festivalu WineOs u organizaciji selačkog Aha marketinga

Miroslav Palinkaš, vlasnik Vinske kuće Pavlomir nastupio je na radionici „Zapjenjena graševina“ na kojoj je predstavio svoj Grasecco – pjenušac od čiste graševine

OSIJEK Kvarnerski vinari predstavili su se na 5. Međunarodnom festivalu vina, delicija i ugodnog življenja WineOs u Osijeku. Pred nekoliko tisuća posjetitelja izlagalo je sedamdesetak izlagača iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Izlagačka pozicija na WineOs je osmišljena kao prezentacijsko mjesto Vinskih cesta Kvarnera. U sklopu predstavljanja nastupili su Vinarija Šipun, Poljoprivredna zadruga Gospoja, Kuća vina Ivan Katunar i Vinska kuća Pavlomir. Predstavili su autohtone sorte žlahtinu, sansigot i trojščinu, ali i pjenušce i druge sorte koje imaju u svome asortimanu. Izlagačima i posjetiteljima je predstavljen i festival WineRi na kojem će nastupiti mnogi izlagači sa WineOs-a. Odlazak kvarnerskih vinara i centra autohtonih proizvoda „Kašetice primorsko – goranske“ organizirala je   agencija Aha marketing iz Selaca.

Miroslav Palinkaš, vlasnik Vinske kuće Pavlomir nastupio je na radionici „Zapjenjena graševina“ na kojoj je predstavio svoj Grasecco – pjenušac od čiste graševine.

„Kako sam ja potekao iz Šarengrada pokraj Vukovara i tu imam nasade vinove loze odlučio sam se na proizvodnju Grasecca koji postiže sjajne rezultate, a ovo je bila odlična prilika da porazgovaram s kolegama i da zajedno radimo na razvoju ovog novog branda“ istaknuo je Palinkaš.

„Vinski festivali su prilika za predstavljanje vinara, vinskih cesta i eno-gastronomske ponude Kvarnera i Rijeke, ali i Kvarnera i Rijeke kao turističke destinacije, županijskog projekta Kašetice Prmorsko – goranske i avionske linije Rijeka – Osijek. Planiramo u budućnosti povesti još više izlagača i predstaviti neke dodatne sadržaje poput Riječkog karnevala koje bi privukle goste iz Osijeka i okolnih zemalja“, rekao je organizator predstavljanja Žarko Stilin.

Vinari i organizatori WineRi su u sklopu posjete WineOs posjetili vinarije Iločki podrumi, Papak, Krešić, Brzica, Florijanović i Kovre te dogovorili susret u Rijeci na 3. međunarodnom eno-gastro festivalu WineRi. Festival se održava 8. i 9. ožujka u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci u organizaciji agencije Aha marketing.

error: Content is protected !!