Pijani vozač bježao policiji u Novom i prijetio

Vikend nije bio monoton, u Ledenicama se pijani 22-godišnjak zabio u parkirani auto i kuću, a u Jadranovu je auto naletio na divlju svinju 

Novi Vinodolski – Crikvenička policija provela je kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje i više prometnih prekršaja. Osumnjičeni je u subotu oko 18,40 sati Fiat Doblom, riječkih registracija, u Novom Vinodolskom vozio ka Selcu brzinom od 73 km/h unatoč ograničenju od 50 km/h u naseljenom mjestu. Vozač nije stao na znak policijskih službenika za zaustavljanje već je ubrzao, a nije se zaustavio niti na zvučne i svjetlosne znakove policije za zaustavljanje. Nakon što je zaustavljen odbio je policijskim službenicima dati na uvid osobne isprave, već ih je vrijeđao, pokušao fizički napasti te im uputio ozbiljne prijetnje. S vrijeđanjem i prijetnjama je nastavio i tijekom privođenja u službene prostorije policije. Iako vidno pod utjecajem alkohola odbio je provjeru alkoholiziranosti.

Po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno je prijavljen zbog prijetnje i predan pritvorskom nadzorniku, dok je prekršajno sankcioniran temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama zbog prekoračenja brzine, nepostupanja po zapovijedi, odbijanja alkotesta i odbijanja davanja isprava na uvid.

U subotu u noći na području Ledenica 22-godišnji vozač osobnog vozila s koncentracijom alkohola od 0,9 promila udario je u parkirano vozilo i kuću.

U Jadranovu je vozilo naletjelo na divlju svinju, izvješćuje PU primorsko-goranska.

error: Content is protected !!