Imamo novog viceprvaka: u Novom napuhao 2,56 promila

Vozač Peugeota u dobi od 40 godina još uvijek zaostaje za “kolegom” koji drži rekord u 2020. godini s 2,71 promila

NOVI VINODOLSKI Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna alkotestirano je 255 vozača, od kojih je kod njih 25 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,5 promila, izvješćuje PU primorsko-goranska. Među njima je pet vozača u dobi do 25 godina, deset u dobi između 25 i 35 godina života, a ostali su već u zrelim godinama. Ili bi trebali biti.

Najveća koncentracija alkohola od 2,56 promila izmjerena je 40-godišnjem vozaču Peugeota, riječkih registracijskih oznaka, kojeg je policija zaustavila u ponedjeljak (11. svibnja) oko 20 sati u Novom Vinodolskom. Alkoholizirani vozač viceprvak je 2020. godine po promilima. Neslavni tron drži 64-godišnji vozač Forda koji je početkom siječnja u Crikvenici napuhao 2,71 promil.

Kako ne bi nastavio ugrožavati sigurnost prometa na cestama, zadržan je u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola. Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega je podnijet optužni prijedlog mjerodavnom sudu.