Plenković u Bakru: vlada je u PGŽ isplatila 343 milijuna kuna za očuvanje radnih mjesta

Premijer je pohvalio Bakar i Zonu Kukuljanovo: svaki put kad dođem, vidim nove proizvodne pogone i nove investicije

BAKAR Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković posjetio je Bakar u sklopu predizborne kampanje istaknuvši sjajan gospodarski program HDZ-a za iduće četiri godine te evidentan gospodarski razvoj Bakra. Bakar spada pod sedmu izbornu jedinicu, a upravo tamo HDZ ima jednu od najjačih lista, istaknuo je Plenković uvjeren u sjajan rezultat. Plenković je stigao u pratnji nositelja liste Tomislava Medveda i kandidata s liste.

“Posebno je važan za Bakar gospodarski razvoj Zone Kukuljanovo. Svaki put kad dođem, vidim nove proizvodne pogone i nove investicije. Gradonačelnik Klarić sa suradnicima je puno učinio za gospodarski razvoj i revitalizaciju Bakra. Preostaje nam projekt platoa bivše koksare koji se rješava s vlastima na državnoj razini i siguran sam da će to biti jedan od razvojnih programa Grada Bakra”, rekao je čelni čovjek HDZ-a u Bakru.

 

 

 

 

 

Imamo sjajan program razvoja Hrvatske, idemo u brzi gospodarski oporavak, snažno ćemo iskoristiti EU sredstva, vjerujemo da će to biti oko 22 milijarde eura u idućih sedam godina, rekao je Plenković dodajući da će ta sredstva biti investicijska poluga koja će omogućiti da se Hrvatska što prije vrati zdravom gospodarskom rastu koji će jamčiti sigurnost radnih mjesta, plaća i mirovina. Premijer Plenković je iznio podatak da je u Primorsko-goranskoj županiji kroz potpore za očuvanje radnih mjesta isplaćeno 343 milijuna kuna, što je omogućilo isplatu plaća i opstanak radnih mjesta.

Plenković je istaknuo cilj: prosječna plaća 7.600 kuna, minimalna plaća 4.250 kuna, povećanje mirovina za deset posto, novih 100 tisuća radnih mjesta koja će se ostvariti i kroz poticaje za samozapošljavanje od 130 tisuća kuna.

 

 

 

 

 

Kad može Francuska birati s 500 oboljelih dnevno, zašto ne bi Hrvatska?

Na novinarska pitanja o izborima, Plenković je istaknuo da nema govora o odgodi zbog COVID-19. Objasnio da je ljeto period kad je virus slabog intenziteta i da je nužno provesti izbore i formirati vladu koja će biti kadra suočiti se s novim izazovima na jesen. Plenković je istaknuo da Francuska ima lokalne izbore 28. lipnja, a suočava se s 500 oboljelih dnevno. Istodobno, Hrvatska je trenutno među tri države u Europi s najmanje oboljelih na milijun stanovnika, rekao je premijer dodajući da ćemo se morati naučiti živjeti s COVID-19. Na pitanje hoće li nas slučaj u Zadru koštati turističke sezone, Plenković je rezolutno poručio da neće odnosno da će nas koštati toliko koliko ga budemo medijski spinali.

error: Content is protected !!