Počela obnova krova crkve sv. Nikole u Kraljevici

Radovi na objektu koji je simbol Kraljevice vrijedni su 350 tisuća kuna, a završit će do blagdana sv. Nikole

KRALJEVICA Blagdan Svetog Nikole, zaštitnika Kraljevice, crkva sv. Nikole dočekat će s obnovljenim krovom. Postavljanjem skela praktično su počeli radovi na crkvi koji će potrajati gotovo dva mjeseca. Ulaganje iznosi 350 tisuća kuna. Europska sredstva dobivena preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pokrivaju 300 tisuća kuna, a ostatak će izdvojiti Grad Kraljevica.

Sredstva su dobivena u dva navrata. Krajem prošle godine Župa Kraljevica u suradnji s Gradom Kraljevicom prijavila se na natječaj ministarstva Program ulaganja u zajednicu, vezan uz obnovu sakralnih objekata. I dobila 150 tisuća kuna. Sredstva su utrošena na nabavu cjelokupnog materijala potrebnog za obnovu krova. U veljači je otvoren novi natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, na kojem je dobiveno 150 tisuća kuna koji će se utrošiti na same građevinske radove.

Ulaganjem se želi očuvati vjerski, ali i kulturno-povijesni objekt iz 18. stoljeća, upisan u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske koji je i simbol Kraljevice.

error: Content is protected !!