Gubi li Senj titulu neosvojivog terena?

U tri domaće utakmice Nehaj je uzeo samo bod i postigao samo gol, a prije dvije-tri sezone je osvajao 84 do 88 posto mogućih bodova na svom terenu

SENJ Nehaj se nalazi u sredini ljestvice 3. HNL Zapad. Drži deseto mjesto, sedmo mjesto bježi tek bod. Reklo bi se, redovno stanje. No, sigurno nije u sferi redovnog da su Senjani od osam bodova čak sedam uzeli u gostima. U tri utakmice na svom terenu, porazi od Crikvenice i Pazinke te bod protiv Uljanika. Uz samo jedan postignuti gol.

Je li Senj još uvijek vruć teren, teško gostovanje s kojeg se teško vraća s bodovima? Je li Nehaj prestao biti domaćinska ekipa i postao tvrd gostujući orah? Zasad je druga najuspješnija gostujuća ekipa u ligi. Pobjede na Hreljinu i Krku, remi u Bujama i iznenađujući poraz u Rovinju. Naravno da je prerano za zaključke nakon nekoliko utakmica, ali je sigurno zanimljivo analizom se prošetati kroz pet posljednjih sezona.

Već lani, u prvenstvu koje je okončala korona, Nehaj nije bio uvjerljiv na svom terenu. U osam utakmica tek deset bodova (42 posto). Sezonu prije, 2018/19. iz Senja su gostujuće ekipe uglavnom odlazile pognute glave. Nehaj je u 15 utakmica osvojio 38 bodova (84 posto). Kad se tome pridoda 16 bodova s gostovanja, ne čudi da su Senjani postali viceprvaci.
Još bolje su Senjani kući igrali sezonu ranije, 2017/18. Iz 14 utakmica Senjani na svom terenu osvajaju 37 bodova (88 posto). I sezonu završavaju kao treći. Vratimo li se još unatrag, u sezonu 2016/17. otkrit ćemo da domaći teren podno kule nije bio neosvojiva tvrđava. U 15 utakmica Nehaj je dohvatio 26 bodova (58 posto). I završio kao 13. na ljestvici.

error: Content is protected !!