Počinje gradnja vatrogasnog doma na Škrljevu

Dom je vrijedan 11,5 milijuna kuna, a sagradit će se kod nadvožnjaka na istočnom ulazu u Industrijsku zonu Bakar za deset mjeseci

Bakar – Potpisan je ugovor o gradnji Vatrogasnog doma Škrljevo vrijedan 11,5 milijuna kuna i radovi startaju do kraja tjedna. Ugovor su potpisali gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić i direktor Novotehne Miloš Milić. Dom se gradi neposredno iza nadvožnjaka smještenog kod raskršća za Industrijsku zonu Bakar i Škrljevo. Rok izgradnje je deset mjeseci.

Pri potpisivanju ugovora gradonačelnik Klarić je podsjetio da Grad Bakar ima četiri vatrogasna društva. Dom smo obećali, dom gradimo jer se čvrsto držimo obećanja, rekao je bakarski gradonačelnik dodajući da je DVD Škrljevo osnovano prije 40 godina, a da novi dom čeka dva desetljeća. Klarić je istaknuo da je gradnja vatrogasnog doma na ulazu u zonu doprinos sigurnosti najveće poslovne zone u Hrvatskoj.

Predsjednik MO Škrljevo Vice Sep je istaknuo da se radi o kapitalnom objektu za mjesto koje kroz svoj DVD okuplja vatrogasce iz Škrljeva, Kukuljanova, Krasice, Plosne i Ponikvi. U malim mjestima su dobrovoljna vatrogasna društva srce mjesta, zaključio je Sep.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Bakra Darko Pavletić je istaknuo da se rijetki mogu pohvaliti da kapitalnih objekt grade iz temelja. Konačno je u Grad došao netko tko je prepoznao trud dobrovoljnih vatrogasnih društava jer nije dom prva ruka pomoći vatrogascima, tu su i oprema i vozila.

Predsjednik DVD Škrljevo Mladen Babić je zahvalio na gradnji doma te naglasio značaj doma i vatrogastva za mjesto.

Direktor Novotehne Miloš Milić je naglasio da se gradi na terenu od 4.600 kvadrata. Sam objekt sa svim sadržajima, spavaonicama, garažama, radionicom… će imati 910 kvadrata, a grade se pristupna cesta od 85 metara i 15 parkirnih mjesta.

Gradonačelnik Klarić je za sljedeći ciklus najavio gradnju vatrogasnog doma na Hreljinu. DVD Škrljevo broji 70 operativnih vatrogasaca plus djeca. Na području Grada Bakra je 156 operativnih vatrogasaca, a društva okupljaju čak 421 vatrogasca.