Kreće rekonstrukcija Gundulićeve i Radićeve: osam mjeseci radova

Investicija je vrijedna devet milijuna kuna

Crikvenica – Za tjedan do dva počinje kompletna rekonstrukcija Gundulićeve ulice, Ulice Pavla Radića, sve do spoja s ulicama kralja Zvonimira, Ante Starčevića i kralja Tomislava. Radi se o investiciji vrijednoj devet milijuna kuna. Radovi će trajati osam mjeseci i trebat će strpljenja stanara, obzirom da se radi o uskim ulicama koje će se dodatno sužavati zbog radova. Izvođač je Izgradnja. U gradskoj upravi potpisan je ugovor između Grada Crikvenice i Izgradnje. Potpise su stavili gradonačelnik Damir Rukavina i Arsen Bistričić.

Gradonačelnik Rukavina je istaknuo da se radi o nastavku ciklusa uređenja centra Crikvenice, koji je krenuo od samog centra, Trga Stjepana Radića i sad se širi Prema prstenu centra. Rukavina je istaknuo da je rekonstrukcija nužna jer je frekventna ulica derutna, jer su stalni problemi za jakih kiša, a nisu riješeni pojedini infrastrukturni elementi. Zahvat je dosta kompliciran, morat će se naći rješenje da stanovnici mogu funkcionirati, zaključio je crikvenički gradonačelnik, dodavši da je u Crikvenici u tijeku investicijski ciklus vrijedan više od 40 milijuna kuna (obnova škole Vladimira Nazora, gradnja boćališta, groblja, plaže u Jadranovu).

Zahvatit će se dionica u dužini kilometra. Položit će se kompletna infrastruktura i novi asfalt. U sklopu radova riješit će se potporni zid koji Gundulićevu ulicu drži iznad Vinodolske kod vatrogasnog doma.

Bistričić je zamolio stanare za strpljenje, najavio da će se raditi u segmentima kako bi se što manje ometao svakodnevni život. Tempo će ovisiti o stanju pod zemljom. Naime, vjerojatno ima jako puno instalacija za koje nitko ni ne zna da postoje. Sigurno će se zatvarati dijelovi prometnica.