Policija danas 24 sata nadzire brzinu u prometu

U isto vrijeme akcija se provodi se u svim zemljama Europske unije

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske, danas će se provoditi 24-satnu akcija pojačanog nadzora brzine kretanja vozila. U isto vrijeme ova akcija provodi se u svim zemljama Europske unije pa tako i na području policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, piše portal Žmigavac (www.zmigavac.hr)

Akcijom se nastoji podići razina stanja sigurnosti u prometu na cestama te utjecati na promjenu ponašanja sudionika u prometu. U provedbu akcije uključen je maksimalno raspoloživi broj djelatnika prometne policije, koji će koristiti sve raspoložive uređaje za nadzor brzine kretanja vozila. U pripremu akcije uključilo se i osamdesetak građana koji su od 9. do 19. travnja predlagali lokacije 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila, na čemu policija zahvaljuje. Brzina će se nadzirati na području policijskih postaja Crikvenica i Senj. Dio njihovih prijedloga je usvojen te će se na tim lokacijama i provesti ova akcija, dok će ostale lokacije biti uvrštene za nadzor brzine u sljedećim akcijama.

PU primorsko-goranska podsjeća da su nepropisna i neprilagođena brzina i dalje glavni uzročnici stradavanja u prometnim nesrećama, a brzina je ujedno jedan od najčešćih uzroka prometnih nesreća s najtežim posljedicama.

error: Content is protected !!