Policija i učenici o drogama i rizičnom ponašanju

Službenici PP Crikvenica posjetili su OŠ Zvonka Cara i s učenicima šestih razreda razgovarali o rizicima koji im potencijalno prijete

Crikvenica – U sklopu preventivnog programa „Zajedno više možemo” policijski službenici PP Crikvenica proveli su četvrtu komponentu programa „Prevencija i alternativa”. S učenicima šestog razreda OŠ Zvonka Cara prošla se tema “Zlouporaba droga i drugi oblici rizičnog ponašanja (vandalizam, nasilničko ponašanje te alkohol)”. Učenici su detaljnije upoznati sa zakonskim sankcijama i štetnim posljedicama zlouporabe droga i alkohola te drugim oblicima rizičnog ponašanja, posebno vandalizma i vršnjačkog nasilja, gdje ih se usmjerava da uvijek postoji alternativa i mogućnost da kažu „ne” rizičnim ponašanjima.

Kroz program se učenici upoznaju s daktiloskopijom i načinima otkrivanja kaznenih djela te doprinosu Ivana Vučetića na tom području. Učenici su dobili edukativno-informativni karton “Moj otisak prsta” koji sadrži podatke o kontakt policajcu i važne telefonske brojeve institucija koje trebaju zvati u slučajevima potrebe i zatražiti pomoć.