Poljski agenti i novinari upoznaju Crikveničko-vinodolsku rivijeru

Dva dana će 180 Poljaka upoznavati rivijeru u kojoj su Poljaci među najčešćim gostima

CRIKVENICA/NOVI VINODOLSKI Dva dana 180 poljskih agenata i novinara organizirano obilazi Primorsko-goransku županiju. Poljake su u obilazak poveli Turistička zajednica Kvarnera i lokalne turističke zajednice u suradnji s predstavništvom HTZ-a u Poljskoj. Danas su sletjeli u Zračnu luku Rijeka prvim promotivnim letom poljske nacionalne avio-kompanije LOT. Studijsku grupu čini 140 predstavnika poljskog turističkog sektora, poljskih zračnih luka, najvažnijih poljskih turoperatora i agencija te 40 novinara iz najvažnijih poljskih medija.

Dio agenata i novinara krenuo je odmah prema Selcu, u hotel Katarina, gdje su smješteni. Ulogu domaćina preuzele su turističke zajednice Crikvenice, Novog Vinodolskog i Vinodolske općine. Tek što su se smjestili u sobe Poljaci su krenuli u obilazak Selca te na panoramsku plovidbu katamaranom Mali Marino od Crikvenice do Novog Vinodolskog. U Pavlomiru su gostima prezentirana vinodolska vina, a kušali su autohtona jela crikveničko-vinodolskog kraja. Hotelska kuća Jadran večeras će za sve sudionike organizirati gala večeru u hotelu Katarina.

Po broju noćenja poljski turisti lani su zauzeli treću poziciju u Hrvatskoj, a na Crikveničko-vinodolskoj rivijeri godinama su u top 5 po broju noćenja. Na dočeku u Opatiji direktor HTZ-a Kristijan Staničić je podsjetio da su Poljaci lani ostvarili oko 6,6 milijuna noćenja u Hrvatskoj, što je za osam posto bolji rezultat u odnosu na rekordnu i predpandemijsku 2019. godinu. Na području Primorsko-goranske županije poljski turisti su lani ostvarili više od 560 tisuća noćenja, što je gotovo na razini rekordne 2019. godine, s udjelom od 3,7 posto u ukupnim noćenjima na području Županije.

error: Content is protected !!