Tri neizvjesna kola u finišu za Crikvenicu, Nehaj, Vinodol i Naprijed

Ključne utakmice Crikvenica – Jadran u subotu i Naprijed – Pomorac za deset dana

Tri su kola do konačnog raspleta 3. HNL Zapad. Sva četiri kluba iz Hrvatskog primorja još uvijek su u fazi neizvjesnosti. Crikvenica se bori za naslov, a Nehaj, Vinodol i Naprijed žele sačuvati trećeligaški status.

Poredak u borbi za titulu: Jadran 51, Crikvenica 47, Grobničan 46. Odgovor na pitanje tko je najbliži tituli vjerojatno će ponuditi subota. U Crikvenicu dolazi Jadran. U posljednja dva kola Crikveničani putuju u Novi Vinodolski i sezonu zatvaraju kući protiv Buja. Porečani čekaju Novigrad i idu na teško gostovanje u Senj. Lani se zakuhalo na utakmici Nehaj – Jadran. Grobničan u subotu putuje u Kostrenu, ide Krku i čeka Rudara.

Poredak u borbi za opstanak. Nehaj 25, Cres 23, Vinodol i Pomorac 20, Naprijed 19.
Kad je riječ o borbi za opstanak, desetoplasirani Nehaj je u najpovoljnijoj situaciji. No, daleko od toga da su Senjani bezbrižni. Nehaj bježi šest bodova posljednjeplasiranom Naprijedu, no ima zahtjevan raspored. U subotu u Senj stiže nezaustavljivi Krk. Sedam pobjeda zaredom. Pobijedi li Naprijed (19 bodova) posustalu Pazinku, a Senjani ne uhvate tri boda razlika se smanjuje na tri ili četiri boda. A prednost bi bila još manja jer u međusobnom omjeru Naprijed ima prednost. Nehaj je jesenas pobijedio na Lonji 1:0, a Naprijed je uzvratio na proljeće u gostima pobjedom 2:0. No, između Nehaja i Naprijeda poredali su se puno ugroženiji. Cres ima 23 boda, a Vinodol i Pomorac 20.

Utakmica koja bi mogla riješiti pitanje opstanka vrlo lako bi mogao biti ogled Naprijeda i Pomorca na Lonji za deset dana, u pretposljednjem kolu. Hreljani u posljednjem kolu putuju na Cres. Kostrenjani u subotu dočekuju Grobničana, pa idu na Hreljin i u posljednjem kolu na Žuknici čekaju Krk. Jesenas je u Kostreni završilo 2:2 u utakmici koja je izazvala puno negodovanja i polemike. Tko će imati povoljniji međusobni omjer? Možda i taj detalj odluči o opstanku.

Vinodol ima nezgodan raspored. U subotu putuje u Pulu, sljedeći vikend na svom Bahalinu čeka Crikvenicu. U kakvom će Crikveničani raspoloženju istrčati u Novom. Hoće li im trebati bodovi za titulu ili neće? Bitan faktor.
Cres čeka rasterećene Buje, ide u goste također bezbrižnoj Pazinci, a u posljednjem kolu vjerojatno dramatičan susret. Bar za jednu ekipu. Jesenas su Hreljani pobijedili 2:1.

U međusobnim omjerima Naprijed je bolji od Vinodola zahvaljujući dvjema pobjedama dok je Vinodol bolji od Pomorca (5:2 na Bahalinu i 3:1 na Žuknici).

error: Content is protected !!