Nezavisni Polonijo i Raguž podržavaju Štimčevu županijsku listu

Crikvenička nezavisna lista bila je prisutna na predstavljanju kandidatkinje za županicu Ive Rinčić

CRIKVENICA Na predstavljanju Ive Rinčić, kandidatkinje za županicu nezavisne liste Davora Štimca, sudjelovali su i predstavnici nezavisne crikveničke liste Sonja Polonijo i Gordan Raguž. Polonijo je nezavisna crikvenička gradska vijećnica, a Raguž nezavisni vijećnik i potpredsjednik MO Crikvenica Centar. Dvoje Crikveničana podržava nezavisnu županijsku političku inicijativu, tako da će lista Davora Štimca i Ive Rinčić imati i predstavnika s područja Crikvenice.

Iva Rinčić je doktorica znanosti, izvanredna profesorica na dvije katedre. Katedri za društvene i humanističke znanosti u medicini i Katedre za javno zdravstvo. Na predstavljanju kandidatkinje za županicu je istaknuto da Hrvatska nema niti jednu županicu. Kandidatkinju sa Štimčeve liste podržavaju nezavisne liste i ugledni pojedinci iz dvadesetak jedinica lokalne samouprave. Na predstavljanju na Molo Longu uz Crikveničane su bili prisutni i predstavnici Rijeke, Kostrene, Punta, Viškova i Skrada.

Iva Rinčić je istaknula da u Hrvatskoj raste broj nezavisnih lista, što je dokaz sve snažnije svijesti o potrebi da se stane kraju političkom monopolu/bipolu opterećenom ideologijom.