Poništena dodjela koncesije za Glavnu crikveničku plažu

Na odluku županijske skupštine kojom je plaža dodijeljena firmi Teta Filumena žalila se zajednica ponuditelja koju čine Eko-Murvica i Jadran. Ministarstvo mora, pomorstva i infrastrukture uvažilo je žalbu

CRIKVENICA Poništena je odluka županijske skupštine kojom je Glavna gradska plaža u Crikvenici 28. svibnja dodijeljena u koncesiju firmi Teta Filumena, neslužbeno doznajemo. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, kao nadležno tijelo, usvojilo je žalbu zajednice ponuditelja koju čine crikveničko komunalno društvo Eko-Murvica i hotelska kuća Jadran te odluku o dodjeli koncesije vratilo na županijsku skupštinu koja će morati ponoviti kompletnu proceduru. Dakle, crikvenička plaža opet nema koncesionara.

Odluka je pala zbog više propusta. Između ostalog, odluka županijske skupštine ne navodi razloge koji su bili odlučujući pri odabiru koncesionara, stručno povjerenstvo nije pravilno pregledalo Studiju gospodarske opravdanosti, zapisnik je nepotpun, investicijsko ulaganje nije usklađeno s dokumentacijom natječaja…

Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina kaže da je do njega došla informacija o poništenju odluke o dodjeli koncesiji, ali da nema nikakvu službenu informaciju. Rukavina ističe da pozdravlja poništenje natječaja, ako je informacija točna.
“Od prvog dana smo upozoravali da je koncesija dodijeljena nezakonito, da je prekršena procedura, da je kod pripreme natječaja i u samoj odluci niz pogrešaka. Ovo je poruka svima u Primorsko-goranskoj županiji i u stručnom povjerenstvu da se moraju uozbiljiti. Potrošili su vrijeme, onemogućili Crikvenici da već godinu-dvije ima ozbiljnog koncesionara te dodijelili glavni crikvenički resurs firmi koja nema nikakve reference. Nadam se da će nestati i politikanstva i sitnih interesa te da će shvatiti da odluku kome će pripasti crikvenički turisti biser mora donijeti Crikvenica, a ne politički instruirani vijećnici koji možda nikad nisu ni bili na crikveničkoj plaži. No, pričekajmo službenu odluku”, odgovorio je gradonačelnik Crikvenice Rukavine na naš upit kako komentira poništenje natječaja.