Pošaljite svoje fotografije na natječaj “Volim svoju županiju”

Do 15. svibnja prijavite fotografije ljudi, životinja, znamenitosti, skrivene detalje u kombinaciji s prirodnim ljepotama, kulturnom i prirodnom baštinom s područja svih županija

SENJ Peti po redu foto-natječaj “Volim svoju županiju” pokrenula je Hrvatska zajednica županija kako bi potaknula ljubitelje fotografije da kroz objektive svojih fotoaparata zabilježe ono najbolje od županija u kojima žive. Pozivaju sve kreativce da prijave svoje najbolje fotografije koje uključuju zanimljivosti – ljude, životinje, znamenitosti, skrivene detalje pojedinih županija – u kombinaciji s prirodnim ljepotama, kulturnom i prirodnom baštinom s područja svih županija u Republici Hrvatskoj. S obzirom na preporučenu izolaciju zbog borbe protiv koronavirusa, također pozivaju sve amaterske i profesionalne ljubitelje fotografije da se pridržavaju propisanih mjera, te umjesto izlaska vani, pregledaju postojeće fotogalerije.

Najbolje fotografije treba prijaviti do 15. svibnja na internetskoj adresi https://www.volimzup.hr/ kako bi u ovo teško vrijeme Internet preplavili lijepim fotografijama naših županija. Svaki autor može poslati najviše tri fotografije. Nagrađuju se najbolje u dvije kategorije – prema mišljenju stručnog žirija te za fotografiju s najvećim brojem prikupljenih lajkova unutar aplikacije Volim svoju županiju.

Pravo sudjelovanja u natječaju nemaju sudionici koji su u prethodnim natječajima „Volim svoju županiju“ u razdoblju od 2016. do 2019. godine osvojili jednu od nagrada za prvo mjesto u kategorijama fotografija s najviše lajkova i dijeljenja.

Projekt “Volim svoju županiju” započeo je 2016. godine s ciljem poticanja građana na promociju vlastite županije, a prošle je godine prijavljeno više od 3.600 fotografija iz svih hrvatskih županija. Iz svake županije bira se po jedna fotografija u postav putujuće izložbe koja obilazi županije doprinoseći buđenju regionalnog identiteta. Predsjednica ovogodišnjeg žirija ponovno je naša profesionalna fotografkinja Mare Milin. Cijeli postav izložbe najboljih fotografija iz 2019. godine po prvi je puta doniran jednoj ustanovi – Općoj bolnici Zadar.