Posebna izložba u Senju: fotografije stvarali branitelji koji su stvorili Hrvatsku

U senjskoj knjižnici svoje fotografije izložilo je sedmero branitelja, prihod namijenjen bolesnom sugrađaninu i branitelju Dadi Cvjetičaninu

SENJ Izložba fotografija Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj otvorena je sinoć u prepunoj senjskoj knjižnici.
– Već tradicionalno i eto već 5. godinu zaredom, jubilarno organiziramo ovu izložbu uoči i u čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice vojno redarstvene akcije Oluja. Autori izložbe su senjski branitelji koji se aktivno bave fotografijom, a donose nam prekrasne motive našeg Senja i okolice kao još jedan izraz svog domoljublja te ljubavi za zavičaj, rekla je uvodno moderatorica programa i ravnateljica Gradske knjižnice Senj Ana Prpić Rogić.

Autori izložbe, Mirna Smetana Škurla, Miroslav Martulaš, Marino Dobrina, Ante Španić, Dado Nekić, Krešimir Raguž i Mario Šebetovsky redom su odlikovani i pohvaljivani sudionici Domovinskog rata koji su svojom hrabrošću i predanošću dali silan obol u obrani naše domovine, a danas, u mirnodopskom vremenu, ljubav prema Lijepoj našoj i svom zavičaju iskazuju kroz umjetnost, okom svojega objektiva stvarajući krasne fotografije.

U ime autora publici se obratio glavni inicijator ovog događanja i jedan od autora Marino Dobrina naglasivši i humanitarnu notu ove braniteljske izložbe. Naime, sav prihod od prodaje slika branitelji će dati bolesnom sugrađaninu i branitelju Dadi Cvjetičaninu kako bi mu pomogli u kupnji novog i prijeko potrebnog kompjutera.
– Branitelji iz svih dijelova naše Hrvatske dali su obol stvaranju naše domovine i na tome smo im beskrajno zahvalni. Da nije bilo njihove srčanosti i hrabrosti, mi sada ne bismo stajali ovdje. I naši senjski borci dali su veliki doprinos obrani Hrvatske i mi Senjani se ponosimo njima.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Senja Jurica Tomljanović istaknuvši kako izložba slavi ljepotu zavičaja i budi domoljubni ponos, a krasne fotografije Senja i okolice imaju i dodatnu vrijednost jer su ih stvarali branitelji, oni koji su branili i stvarali našu zemlju.

Program otvorenja glazbom su oplemenili Tomica Jambrošić i klapa Senjkinje. Izložba je otvorena do 15. kolovoza i može se razgledati u radno vrijeme Gradske knjižnice Senj.

 

 

error: Content is protected !!