Centar za kulturu Novog Vinodolskog ponosno predstavlja: premijera Otočke terce

Premijera je zakazana sljedeću subotu (13. kolovoza) na otočiću San Marino

NOVI VINODOLSKI Centar za kulturu Grada Novog Vinodolskog u subotu 13. kolovoza predstavlja svoju prvu profesionalnu kazališnu produkciju. Premijera je na čarobnom otočiću San Marino u novljanskom akvatoriju.
Riječ je o predstavi Otočka terca (po tekstu Sjecišta mlade zagrebačke spisateljice i dramaturginje Beatrice Kurbel, a po adaptaciji Ane Vilenice) u kojoj igraju tri proslavljene glumice – Branka Petrić Fehmiu, Olivera Baljak i Ana Vilenica. Režiju potpisuje redatelj Ivan Vanja Alač, glazbu izvodi Natko Štiglić, dok je scenografiju izradila Karla Kocijan.

Karte se mogu nabaviti u Narodnoj knjižnici i čitaonici po cijeni od 100 kuna. Polazak iz Mitan marine u 20 sati. U cijenu karte uključen je i prijevoz do otočića San Marino.

Kao najava, dio osvrta na dramski tekst novinarke i kritičarke Petre Miočić Mandić.
“Svjež je i način na koji se temi pristupa, bez težine i pritiska sudbinskih odluka kakve se prečesto na pozornici predstavljaju, a uz spoznaju da život, možda, u svojoj sveukupnosti i predstavlja putovanje, no njegova monolitna struktura ovdje ustupa mjesto etapama, porazima i pobjedama. Na samom su početku u poziciju putnica, ne nužno i kapetanica vlastitih života, postavljene sve tri protagonistkinje, dvije sestre na vječnom odmoru od života – ostarjela glumica Ava (Branka Petrić Fehmiu) i nešto mlađa Bela (Olivera Baljak), ulovljena u vječnom pokušaju zavaravanja vlastite potrebe za drugačijim kao i zagrebačka puca Doris (Ana Vilenica), prevoditeljica života odviše sličnog knjigama u čije je tkivo svakodnevno uronjena. Evolucija njezine prisutnosti i razrada od pozicije uljeza, gotovo kućnog nametnika pa do dragog gosta, očovječene inačice kućnog ljubimca zaduženog za razbijanje neizbježne monotonije otočkog svakodnevlja najzanimljiviji je, čak i nosivi dio dramskog zapleta u tekstu Otočke terce”.

error: Content is protected !!