Posjetite autobus s blagom jadranskog podmorja

Autobus će se parkirati na Trgu Stjepana Radića, a posjetitelji će moći razgledati školjke, puževe, rakove, spužve i koralje

CRIKVENICA Pokretna izložba “Blago jadranskog podmorja” – izložba najatraktivnijih ljuštura jadranskih školjaka i puževa, oklopa rakova, skeleta spužava i koralja ima svoju premijeru sutra na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici. Izložba će se predstaviti javnosti tek sljedeće godine, no Grad Crikvenica i Podmorko d.o.o. omogućit će ekskluzivno razgledavanje izložbe u putujućem autobusu od 14 do 17 sati. Uz napomenu da je broj posjetitelja ograničen zbog strogih epidemioloških mjera. Predstavljanje projekta tvrtke Podmorko d.o.o., u kojem je Grad Crikvenica jedan od partnera, održat će se u podne na glavnom crikveničkom trgu. Izložbom Grad Crikvenica želi pokazati visok stupanj odgovornosti u zaštiti okoliša, osobito u zaštiti bioraznolikosti mora, poručuju iz Grada Crikvenice.

Veliki dio izložaka prikupljen je upravo u crikveničkom akvatoriju, što dokazuje dobru očuvanost staništa školjaka u kojem je nađeno više od 40 vrsta školjki. U suradnji s Prirodoslovno-matematičkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Biološkim odsjekom, pokreće se akcija “Spasimo plemenitu perisku od izumiranja” te će posjetitelji imati prigodu pogledati izložak plemenite periske.

Također premijerno u Hrvatskoj, održat će se kratka prezentacija podataka o mjerenju kakvoće zraka na području Crikvenice. Ovu tehnološku inovaciju pod nazivom “Air Quality Box” omogućio je partner izložbe – Bosch Hrvatska.

error: Content is protected !!