Potpis sporazuma: utemeljen Dan branitelja crikveničkog-vinodolskog kraja

Dan branitelja će se obilježavati 30. rujna, a ustroj 155. brigade 16. prosinca

CRIKVENICA Potpisan je sporazum o suradnji grada Crikvenice i Novog Vinodolskog te Vinodolske općine s braniteljskim udrugama koje djeluju na crikveničko-vinodolskom području. Sporazumom se potvrđuje se potreba i spremnost na zajedničko djelovanje u cilju dugoročne suradnje u svrhu unapređenja kvalitete života hrvatskih branitelja i unapređenja suradnje između braniteljskih udruga.

Sporazumom je 30. rujan definiran kao Dan branitelja crikveničkog-vinodolskog kraja, a 16. prosinca će se obilježavati formiranje 155. brigade Hrvatske vojske koja je okupljala vojnike s crikveničko-vinodolskog područja.
Dan branitelja ove godine će se obilježiti u subotu 1. listopada u Crikvenici. Program počinje u petak (30. rujna) projekcijom filma Bogdanovci između zvijezda u 19 sati u dvorani Zora u Staroj školi. Ulaz je besplatan.
Svečani dio programa, uz glazbenu pratnju, održat će se na Trgu Stjepana Radića u subotu (1. listopada) u 10 sati, gdje će se okupiti udruge proizašle iz Domovinskog rata s područja Crikvenice, Novog Vinodolskog i Vinodolske općine. Nakon svečanog obilježavanja prvog Dana branitelja crikveničkog-vinodolskog kraja, u 11 sati slijede sportske igre (boćanje, kartanje, šah i pikado) i prigodno druženje branitelja na prostoru Macela.

Pozivaju se svi branitelji da sudjeluju u obilježavanju prvog Dan branitelja crikveničkog-vinodolskog kraja.
Branitelje i udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i HVIDRA-u su predstavljali Marinko Buljat, Davor Pavičić, Branko Plukavec, Ivan Polić i Ivan Smojver, a gradove i općinu gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina, zamjenica gradonačelnika Crikvenice Ivona Matošić Gašparović, gradonačelnik Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković i načelnik Vinodolske općine Daniel Grbić.