Novi, Bakar i Kraljevica obilježavaju Svjetski dan turizma

Radionica za učenike i djecu u Novom i Krajjevici, interpretacijska tura u Bakru

Turistička zajednica Grada Novog Vinodolskog pridružit će se obilježavanju Svjetskog dana turizma (utorak, 27. rujna) prigodnim programom u suradnji s Narodnim muzejom i galerijom Novi Vinodolski, vinskom kućom Pavlomir, suvenirnicom Drveni val i restoranima s područja Novog Vinodolskog.
Na sam Svjetski dan turizma, Narodni muzej i galerija besplatno će primati svoje posjetitelje od 9 do 15 sati. Od 10 do 11,30 sati održat će se radionica za osme razrede OŠ Ivana Mažuranića “Kako predstaviti svoj grad?”. Učenike će turistički vodič upoznati s važnošću ove profesije te ih provesti Muzejom i gradom uz priče iz novljanske prošlosti.
Suvenirnica Drveni val će svoje suvenire nuditi po posebnoj ponudi odnosno popustu od 10 posto na sav asortiman, dok će cijena degustacije vina u vinskoj kući Pavlomir također biti manja za 10 posto.
Ugostitelji s područja Novog Vinodolskog uključili su se u obilježavanje Svjetskog dana turizma te osmislili posebne menije za taj dan. Tako će se delicije naših ugostitelja u sklopu ove posebne ponude moći kušati u restoranu Mirakul, restoranu Admiral, pizzeriji Nava, konobi Studec, bistro konobi Lucija, restoranu Danica, konobi Navigare i konobi Pod Orajom.
Njihove posebne menije možete naći na web stranici TZG Novi Vinodolski –
https://www.tz-novi-vinodolski.hr/hr/obiljezavanje_svjetskog_dana_turizma/1020/5

Na Svjetski dan turizma, u Interpretacijskom centru u Bakru za posjetitelje će se organizirati interpretacijska tura “Mračne tajne Frankopana” pod vodstvom Bore Štrbca. Želite li saznati pokoju frankopansku tajnu, dođite u frankopanski kaštel u Bakru u 17 sati.

U Dvorcu Nova Kraljevica održat će se dječja edukativno-kreativna radionica “Košara sa smokvama za Anu Katarinu Frankopan”.