Poziv malim šumoposjednicima: financiranje održavanja šumskih cesta

Rok za podnošenje prijave je 20. ožujka

SENJ Grad Senj uputio je javni poziv za podnošenje zahtjeva za financiranje radova održavanja šumskih cesta u šumama malih šumoposjednika za 2023. godinu. Predmet javnog poziva je financiranje radova održavanja šumskih cesta u šumama malih šumoposjednika na području Primorske Hrvatske koja, između ostalog, obuhvaća gradove Senj, Bakar, Kraljevica, Crikvenica, Novi Vinodolski, općine Vinodolsku i Karlobag.

Prihvatljiv podnositelj prijave na javni poziv je mali šumoposjednik koji ima šumu i /ili šumsko zemljište na području katastarske općine u kojoj se cesta nalazi , kao i udruga privatnih šumoposjednika upisana u Registar udruga Republike Hrvatske. Prihvatljiva su ulaganja u radove održavanja cesta širih od tri metra koje imaju gornji stroj od kamena ili tucanika.

Detalji poziva objavljeni su na internetskim stranicama Grada Senja i Ministarstva poljoprivrede RH https://www.senj.hr/wp-content/uploads/2023/01/JAVNI-POZIV.pdf Rok za podnošenje prijave je 20. ožujka, nakon čega će prijave obrađivati stručna povjerenstva osnovana za područje svake županije.