Predsjednik senjskog vijeća Željko Tomljanović, potpredsjednici Nekić i Orlić

Svečanu prisegu dao je i gradonačelnik Jurica Tomljanović (HDZ)

SENJ Održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Senja na kojoj je prisegu položilo 13, a ne kako je to do sada bilo, 15 vijećnika. Većinu ima koalicija HDZ-HBS-HSS s osmero vijećnika: Ivan Anić, Rosanda Bilović, Vedran Katalinić, Vice Nekić, Igor Šimunović, Juraj Tomljanović, Željko Tomljanović i Roberta Vrban Mujaković. Predstavničku manjinu čine tri vijećnika stranke LiPO: Predrag Dešić, Željko Nekić i Sandra Šarić Samaržija, Dean Orlić iz SDP-a i Hrvoje Bezjak s Nezavisne liste.

Za predsjednika Gradskog vijeća ponovno je, i to jednoglasno, izabran Željko Tomljanović iz koalicije HDZ-HBS-HSS.
– Zahvaljujem na ukazanom povjerenju i koristim priliku čestitati svim vijećnicima u novom sazivu Gradskog vijeća Grada Senja. Vjerujem da su svi ovdje prisutni vijećnici svjesni svoje odgovornosti prema građanima koji su ih izabrali. Bez obzira na eventualno različite stavove, rasprave ne bi smjele biti destruktivne, već usmjerene k zajedničkim vrijednosnim ciljevima. Stoga, uvažavat ćemo i mišljenje oporbenih vijećnika i poticati korektnu i kulturnu raspravu. I svi trebamo biti svjesni odgovornosti prema građanima koje zastupamo. Zbog toga još jednom pozivam sve vijećnike na konstruktivnu raspravu i na suradnju na dobrobit svih građana Grada Senja, rekao je predsjednik senjskog gradskog vijeća Željko Tomljanović.

Potpredsjednik iz redova većine HDZ-HBS-HSS u novom sazivu bit će Vice Nekić, odlučeno je jednoglasno. Potpredsjednik iz redova opozicije bit će SDP-ov Dean Orlić. Dobio je podršku desetero vijećnika. Svečanu prisegu dao je i gradonačelnik Jurica Tomljanović (HDZ), koji je na lokalnim izborima 16. svibnja već u prvom krugu pobijedio osvojivši 59 posto glasova birača.
– Nadam se da će novi saziv gradskog vijeća Senja biti konstruktivan i da ćemo donositi važne odluke na dobrobit građana Grada Senja. Želim vam plodonosan rad, rekao je gradonačelnik Tomljanović poželjevši isto to i gradskim službama koje će, kako je vijeću biti podrška.

Vijećnik Bezjak potpisuje prisegu