Pridružite se akciji “Manje oružja, manje tragedija”

Proteklih dana u pet navrata predano je oružje i eksplozivna sredstva. Neslužbeno doznajemo da je veća količina streljiva predana na području koje pokriva naš portal

CRIKVENICA Proteklih dana policija je na području Rijeke i okolice te Gorskog kotara evidentirala pet dragovoljnih predaja oružja i eksplozivnih sredstava. Tako su građani predali jednu automatsku pušku M-47 i pištolj s pripadajućim spremnicima, kao i dvije ručne bombe M-75, tromblonsku minu te ukupno 392 komada različitog streljiva. Spomenuta sredstva preuzeli su djelatnici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske te će biti zbrinuta prema pravilima struke, izvješćuje PU primorsko-goranska, a mi neslužbeno doznajemo da je veća količina streljiva predana na području koje pokriva naš portal.

Policija zahvaljuje savjesnim građanima koji su se pridružili akciji “Manje oružja, manje tragedija”; kojom je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i eksplozivnih sredstava. Policija moli i ostale građane koji još uvijek nedozvoljeno čuvaju neregistrirano oružje i eksplozivna sredstva da ih bez bojazni predaju policiji, a osobito se građane poziva da se takva opasna sredstva ne ostavljaju na otvorenim prostorima u prirodi ili na odlagalištima otpada jer se time ugrožava sigurnost drugih ljudi. Upozorava se građane da eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već namjeru za dragovoljnom predajom mogu prijaviti policiji na broj 192. Nakon poziva na adresu građana doći će policijski službenici u civilu i s vozilima bez oznaka koji će ta sredstva sigurno preuzeti, a ujedno će se osigurati i anonimnost dojave.

Detaljne informacija o provedbi Akcije, kao i predaji oružja i drugih eksplozivnih sredstava mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

error: Content is protected !!