Prijavite se na Highlander Velebit Croatia 2020.

Očekuje se rekordan odaziv, 400 sudionika iz 30 država koji će prijeći Velebit od 12. do 17. rujna

SENJ Highlander Velebit Croatia 2020. koji se ove godine održava četvrti put, otpočet će 12., a završiti 17 rujna. Ruta duga 104 kilometra planinare – sudionike vodi najljepšim dijelovima Velebita i to kroz dva Nacionalna parka – Sjeverni Velebit i Paklenicu. Radi se o pravoj planinarskoj avanturi za čiji je nastanak zadužen tim rekreativnih planinara i ljubitelja prirode koji su iskonsku ljepotu Hrvatske prepoznali u njenim predivnim, ali i pomalo zastrašujućim, planinama.
Neustrašivi sudionici svoju avanturu započinju na Zavižanu i prate rutu koja ih vodi kroz pet obaveznih kontrolnih točaka sve do cilja u Paklenici. Ruta je koncipirana tako da ju svatko, uz malo pripreme, može proći.
“Sudionici prolaze Premužićevom stazom koja služi kao svojevrsno zagrijavanje jer nakon druge kontrolne točke na Baškim Oštarijama, ruta vodi kroz Ramino korito – pravi planinarski test izdržljivosti. No, sve to se zaboravi uz predivan pogled na Jadransko more u suton koji se pruža s Panosa na kojem je smještena treća kontrolna točka. Posljednja kontrolna točka prije samog cilja nalazi se na Velikom Rujnu gdje sudionici uživaju u jedinstvenom prizoru noćnog neba posutog milijunima zvijezda koje, čini se, kao da navijaju za svakog od njih i daju im posljednje osnaženje za dolazak do cilja i titule Highlandera” u ime organizatora organizatora kaže Ariana Veočić, zadužena za medije.
Zainteresirani će po prvi puta imati priliku iskusiti i Highlander 55 Velebit koja će trajati od 12. do 14. rujna. Radi se o jednakoj dozi avanture života kako kod Highlander Velebit, ali s manje kilometara te je savršena za sve koji se tek žele okušati u planinarenju ili pobjeći od gradske vreve na jedan vikend.
“Kao što i sam naziv kaže, Highlander 55 ruta duga je 55 kilometara, a prolazi istim dijelom Highlander Velebit rute tako da sudionici neće biti zakinuti za predivne prizore koji se mogu vidjeti samo s Premužićeve staze. Cilj Highlander 55 avanture života nalazi se na Baškim Oštarijama gdje će sudionici dobiti svoje medalje i priznanja, al i ono najvažnije – titulu Highlander”, najavljuje Veočić.
Iako je highlander planinarski događaj na duže staze, ne organizira se samo za profesionalce, već i za sve one koji vole prirodu i željni su aktivnosti na otvorenom. Highlander i Highlander 55 Velebit Croatia ove će godine okupiti rekordnih, više od 400 sudionika iz čak 30 zemalja, a zainteresirani prijavu mogu poslati na: https://highlanderadventure.com/velebit/hr

FOTO Predrag Vučković

error: Content is protected !!