Prijavite se na natječaj “Najljepši školski vrtovi 2019.”

HRT i Ministarstvo znanosti i obrazovanja pozivaju vrtiće, osnovne i srednje škole te srodne odgojno-obrazovne ustanove da se jave na natječaj koji „živi” već četvrt stoljeća. Prijave su otvorene do 22. travnja

Bakar – Hrvatska radiotelevizija i Ministarstvo znanosti i obrazovanja pozivaju vrtiće, osnovne i srednje škole te srodne odgojno-obrazovne ustanove za djecu i mladež u Hrvatskoj da se jave na natječaj “Najljepši školski vrtovi 2019.” Natječaj je otvoren do 22. travnja. Prijave se šalju na adresu: najljepsi.vrtovi@hrt.hr

Ustanove koje se žele prijaviti na natječaj trebaju, uz ispunjen upitnik, poslati tri fotografije školskog vrta te opis vrta s podacima koje biljke uzgajaju i tko sve u vrtu radi. Prosudbeno povjerenstvo odabire školske vrtove koje će posjetiti od travnja do listopada. Nakon obilaska, povjerenstvo odlučuje o nagrađenim vrtovima te na završnoj svečanosti krajem studenoga dodjeljuje niz nagrada i priznanja najljepšim školskim vrtovima u Hrvatskoj u kategorijama: Zlatna povelja Hrvatske radiotelevizije za najljepši školski vrt u RH, Najljepši vrtić u RH, Najljepša učionica na otvorenom (nagrada Ministarstva znanosti i obrazovanja), Zelena povelja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Nagrada za tradicijski uzgoj (dodjeljuje Ministarstvo poljoprivrede), Najljepša područna škola u RH i Nagrada za kontinuitet. Završna svečanost će se najesen održati u televizijskom studiju HRT-a.

Prosudbeno povjerenstvo tijekom obilaska razgledava vrt, daje stručne savjete učiteljima i djeci kako ispraviti nedostatke, a visokim ocjenama vrednuje one koji ulaze u uži izbor za neku od nagrada.

Projekt “Najljepši školski vrtovi” obilježio je 25 godina postojanja, a provodi se u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnih donatora.