Primorsko-goranska županija zatražila obustavu nastave

– Jučer smo iskomunicirali da ukoliko bi se išlo s time, da smo mišljenja da bi ta mjera trebala biti donesena na nivou čitave Hrvatske, za sve županije koje su granično izložene zapadu, a što ne znači da i druge županije ne mogu preventivno poduzeti te mjere

Rupa – Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i načelnik stožera Civilne zaštite primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić razgovarali su s novinarima na graničnom prijelazu Rupa.

Najvažnije pitanje odnosilo se na funkcioniranje nastave u školama. Župan Komadina je rekao da je županijski stožer preporučio i zatražio od državnih vlasti obustavu nastave. Naime, državni stožer može donositi naredbe, a županijski može više-manje donositi preporuke i sugestije prema državnom stožeru, objasnio je Komadina.

– Jučer smo iskomunicirali da ukoliko bi se išlo s time, da smo mišljenja da bi ta mjera trebala biti donesena na nivou čitave Hrvatske, za sve županije koje su granično izložene zapadu, a što ne znači da i druge županije ne mogu preventivno poduzeti te mjere.

– Siguran sam da će u tom smjeru ići. Ne možemo govoriti za druge županije, no s razine Primorsko-goranske županije i stožera Civilne zaštite, to je predloženo prema Zagrebu. Išlo je jučer i danas, mi smo u komunikaciji, imamo potpuno razumijevanje. Siguran sam da će ta mjera biti danas donesena, rekao je Boras Mandić.