Pritvoren zbog pokušaja ubojstva u samom centru Kraljevice

Osumnjičeni 47-godišnjak pokušao je autom pregaziti 51-godišnjaka koji je pritom teže ozlijeđen

KRALJEVICA Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka, u suradnji sa službenicima Sektora kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske, proveli su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijetnje i ubojstva u pokušaju.
Policija ga sumnjiči da je prekjučer na području Kraljevice fizički napao 51-godišnjeg hrvatskog državljanina te mu uputio ozbiljne prijetnje. Uz to je osobnim vozilom pokušao pregaziti 51-godišnjaka koji je pritom teže ozlijeđen.  Očevici prepričavaju kako je policija stigla na intervenciju s dugim oružjem, pod kacigama.
U okviru kriminalističkog istraživanja provedena je pretraga doma i prostorija koje 47-godišnjak koristi na području Kraljevice gdje je pronađena i privremeno oduzeta veća količina eksplozivnih sredstava (2,4 kg gospodarskog eksploziva, minobacačka mina, 15 komada barutnog punjenja M63 i 43 komada raznog streljiva).
Zbog navedenih sredstava koje je protuzakonito posjedovao, prijavljen je i za počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.
Po završetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 47-godišnjak je kazneno prijavljen za spomenuta kaznena djela mjerodavnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku.

error: Content is protected !!